Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

H Φινλανδία στήνει φράχτη στα νέα σύνορα του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία: Τρία μέτρα ύψος, 200 χλμ. μήκος

Πλανήτης

Η Φινλανδία ξεκίνησε ήδη εργασίες για την ανέγερση ενός φράκτη στη μεθόριο με τη Ρωσία.  Το πρώτο τμήμα του συρματοπλέγματος ύψους τριών μέτρων, που είχε αποφασίσει πέρυσι η κυβέρνηση της μεγάλης χαμένης των πρόσφατων εκλογών Σάνα Μαρίν στο Ελσίνκι κατασκευάζεται στην Ιμάτρα, 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, ενώ το κόστος υπολογίζεται στα 380 εκατ. ευρώ.

 Ο υπεύθυνος διευθυντής του έργου, Ίσμο Κούρκι, είπε ότι ο στόχος της ανέγερσης του φράκτη δεν είναι να εμποδίσει μια ρωσική εισβολή στο 31ο μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά όπως τόνισε θα ασφαλιστούν περίπου 200 από τα 1.300 χιλιόμετρα σύνορα, όπου είναι πιο πιθανό να φθάσουν πρόσφυγες και μετανάστες, που επιθυμούν να φθάσουν στην «πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου».

«Μπλόκο» στις παράνομες διελεύσεις μεταναστών από τη Φινλανδία
Μέχρι τώρα, τα σύνορα της Φινλανδίας με τη Ρωσία, που βρίσκονται σε μεγάλες δασικές εκτάσεις, προστατεύονταν μόνον από έναν χαμηλό φράκτη με αγκαθωτό σύρμα, που αποσκοπούσε στο να εμποδίσει τη διέλευση βοοειδών και άλλων οικόσιτων ζώων, αλλά όχι ανθρώπων.

 «Η κατάσταση στα σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας ήταν και παραμένει σταθερή αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο ταξίαρχος Γιάρι Τολπανέν της Φινλανδικής Συνοριακής Φρουράς σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ενόψει της αλλαγής της κατάστασης η χώρα του πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στα σύνορα. Πέρυσι, η Φινλανδία κατέγραψε 30 παράνομες διελεύσεις, ενώ η ρωσική πλευρά αναχαίτισε περίπου 800 απόπειρες παράνομης διέλευσης, ανέφεραν οι Φινλανδοί συνοριοφύλακες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Έρευνα για τις εικόνες από τεχνητή νοημοσύνη που δείχνουν γυμνά έφηβα κορίτσια

Η εισαγγελία στην Ισπανία ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για ψεύτικες εικόνες που δημιουργήθηκαν από εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και δείχνουν γυμνά έφηβα κορίτσια, εικόνες που φέρε...

Τουρκία: Σοκαριστικό βίντεο από τροχαίο με λεωφορείο - Στον αέρα εκτοξεύτηκαν οι επιβάτες

Τρομακτικό τροχαίο σημειώθηκε στην Τουρκία με έναν οδηγό λεωφορείου να χάνει τον έλεγχο και το όχημα να τσουλάει προς τα πίσω σε ανηφορικό δρόμο. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει πάνω σ...

Φόρτωση άρθρων...