Επεισόδιο εκτυλίχτηκε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Φαίης Μαυραγάνη. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε αιφνιδίως από το στούντιο, διακόπτοντας τη συνέντευξη λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξή της.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον αέρα η παρουσιάστρια, η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί για τις 8:00, ωστόσο η καλεσμένη προσήλθε περίπου στις 8:20. Αφορμή για την ένταση αποτέλεσε ερώτηση της παρουσιάστριας για την επικείμενη κυκλοφορία του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «Ιθάκη».
Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» αντέδρασε, λέγοντας: «Αν συνεχίσετε να με ρωτάτε, θα φύγω» τονίζοντας πως υπάρχουν άλλα ζητήματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία. Λίγο αργότερα, όταν τέθηκε και το όνομα του Πάνου Ρούτσι, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» απέφυγε εκ νέου να τοποθετηθεί, άφησε το μικρόφωνο και αποχώρησε από το πλατό χωρίς πρόσθετες εξηγήσεις.
Έπειτα από το διαφημιστικό διάλειμμα, η Φαίη Μαυραγάνη επανήλθε στο πλατό και τοποθετήθηκε επί του περιστατικού, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της δημοσιογραφικής έρευνας και των ερωτήσεων στον δημόσιο διάλογο.
«Δεν είναι δουλειά των πολιτικών να μας υπαγορεύουν τις ερωτήσεις. Εμείς ρωτάμε ό,τι θεωρούμε δημοσιογραφικά σημαντικό, και ο καλεσμένος μπορεί να επιλέξει αν θα απαντήσει ή όχι. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει», ανέφερε.
Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής προσέθεσε, με χιουμοριστική διάθεση: «Ήταν η πιο σύντομη συνέντευξη της ζωής μου». Το περιστατικό έληξε εκεί, χωρίς περαιτέρω ανταλλαγή δηλώσεων στον αέρα. Η εκπομπή συνέχισε το πρόγραμμά της, ενώ μέχρι το τέλος της μετάδοσης δεν υπήρξε νεότερη τοποθέτηση από την πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Ανδρουλάκης: «Είναι αδιανόητη η όποια συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας»
Λατινοπούλου: «Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην οικονομική απόγνωση - 43% των Ελλήνων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές»
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις