Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ανακατάληψη της Χερσώνας στο στόχαστρο των δυνάμεων του Κίεβου (Video)

Πλανήτης

Άρση κυρώσεων που της επέβαλε η Δύση μετά την εισβολή στην Ουκρανία ζήτησε η Μόσχα μία μέρα μετά την επιστροφή της στη συμφωνία για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών. 

Καθώς εντείνεται η αντεπίθεση στη νότια Ουκρανία, το Κίεβο προειδοποιεί για ρωσική προβοκάτσια στη Χερσώνα που έχει ως στόχο να παγιδεύσει τα ουκρανικά στρατεύματα.

Με συνεχείς βομβαρδισμούς στη γέφυρα Αντόνοφσκι εντείνεται η αντεπίθεση του Κιέβου στη νότια Ουκρανία με στόχο την ανακατάληψη της Χερσώνας.

Οι εκπρόσωποι των αποσχιστών καλούν τους κατοίκους να φύγουν λέγοντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ κοντά.

Το Κίεβο προειδοποιεί ότι οι κινήσεις που δείχνουν απόσυρση των Ρώσων, όπως η εξαφάνιση της ρωσικής σημαίας από το κτίριο της περιφέρειας στη Χερσώνα, ενδέχεται να είναι μέρος της στρατηγικής της Μόσχας με στόχο την παγίδευση των ουκρανικών δυνάμεων.

Στο μεταξύ η Ρωσία εκτόξευσε νέο στρατιωτικό δορυφόρο από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ και έπληξε ουκρανικούς στόχους με πυραύλους τύπου Κρουζ νέας γενιάς για πρώτη φορά.

Την άρση των κυρώσεων να εξάγει σιτηρά ζήτησε η Ρωσία προκειμένου να παραμείνει στη συμφωνία για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών και μετά τη λήξη της στις 19 Νοεμβρίου. Αίτημα το οποίο στήριξε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκεϊ Λαβρόφ, δήλωσε: «Ελπίζω ότι εκείνες οι χώρες που εμποδίζουν τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων θα αναλογιστούν επίσης την ευθύνη τους την ευθύνη τους καθώς υποστήριξαν τη συμφωνία».

Με συνθήματα κατά του Λονδίνου υποδέχθηκε ομάδα Ρώσων την πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας που κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την επίθεση στο ρωσικό ναύσταθμο στην Κριμαία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Columbia: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την Αστυνομία για τους διαδηλωτές

Η ένωση καθηγητών πανεπιστημίου του Columbia καταθέτει πρόταση μομφής κατά της προέδρου του Columbia Minouche Shafik γιατί κάλεσε την Αστυνομία για να σπάσει την κατάληψη των φιλοπ...

Σαν σήμερα - 3 Μαΐου

Γεγονότα 1802: Η Ουάσινγκτον αποκτά καταστατικό χάρτη. 1808: Ισπανοί πατριώτες εκτελούνται στη Μαδρίτη από τις δυνάμεις του Ναπολέοντα που έχουν εισβάλλει στην Ιβηρική. Με αφ...

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ - Κοντά στα 7 δισ. δολάρια η αξία τους

Διακόπτει όλες τις εξαγωγές προς το Ισραήλ και τις εισαγωγές από την ίδια χώρα η Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Bloomberg δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, χωρίς να έχει υπάρξε...

Φόρτωση άρθρων...