Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε Journal of Cancer, τα πολύ καυτά ροφήματα μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες πάθησης από καρκίνο.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τις συνήθειες 50.000 ατόμων για 10+ χρόνια. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τις προτιμήσεις τους στο τσάι.

Αυτοί που απάντησαν πως πίνουν 700ml τσάι τη μέρα (3 φλιτζάνια) και το προτιμούν… καυτό (40 βαθμοί Κελσίου ή παραπάνω) είχαν 90% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του οισοφάγου.

Ο Dr. Farhad Islami, επικεφαλής της έρευνας, είπε σε συνέντευξή του πως συμβουλεύει τους λάτρεις του τσαγιού να περιμένουν λίγο να κρυώσει πριν το πιούν.