Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Η CIA διαψεύδει τις φήμες για «κακή υγεία» του Πούτιν

Πλανήτης

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ασταθής ή σε κακή υγεία, ανέφερε ο διευθυντής της CIA.
Την ίδια ώρα αυξάνονται οι ανεπιβεβαίωτες εικασίες σε μέσα ενημέρωσης ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, ο οποίος κλείνει φέτος τα 70, μπορεί να πάσχει από κάποια ασθένεια, πιθανώς να έχει καρκίνο. 

Ο Γουίλιαμ Μπερνς ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να το υποδηλώνουν. Αστειευόμενος πρόσθεσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται «πολύ υγιής».
Τα σχόλια ήρθαν την ώρα που οι ΗΠΑ ανακοίνωναν ότι θα παράσχουν στην Ουκρανία περισσότερα όπλα μεγάλης εμβέλειας. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η στρατιωτική εστίαση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν αφορά πλέον «μόνο» στην ανατολή και άφησε να εννοηθεί ότι η στρατηγική της Μόσχας άλλαξε, καθώς η Δύση προμήθευσε το Κίεβο με τέτοια όπλα.

«Υπάρχουν πολλές φήμες για την υγεία του Προέδρου Πούτιν. Με βάση όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μπορούμε να πούμε ότι είναι εντελώς υγιής», είπε ο Γουίλιαμ Μπερνς στο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν, στο Κολοράντο.

Ο Μπερνς, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως πρεσβευτής στη Μόσχα, τόνισε ότι παρακολουθούσε και συναλλάσσονταν με τον Ρώσο ηγέτη για πάνω από δύο δεκαετίες. «Ο Βλ. Πούτιν πιστεύει πολύ στον έλεγχο, τον εκφοβισμό και την εξισορρόπηση και αυτά τα χαρακτηριστικά του έχουν σκληρύνει την τελευταία δεκαετία, καθώς ο κύκλος των συμβούλων του έχει συρρικνωθεί», επισήμανε ο επικεφαλής της CIA.
«Είναι πεπεισμένος ότι το πεπρωμένο του είναι να αποκαταστήσει τη Ρωσία ως μεγάλη δύναμη. Θεωρεί ότι το κλειδί για να γίνει αυτό πραγματικότητα είναι να αναδημιουργηθεί μια σφαίρα επιρροής στη γειτονιά της Ρωσίας, κάτι που δεν μπορεί να πετύχει, χωρίς να αποκτήσει προηγουμένως τον έλεγχο της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Μπερνς.

Ο Μπερνς ταξίδεψε στη Μόσχα τον Νοέμβριο για να προειδοποιήσει της Ρωσία ως προς τις σοβαρές συνέπειες μιας εισβολής στην Ουκρανία μετά από πληροφορίες που είχαν συλλέξει οι ΗΠΑ σχετικά με τα σχέδια του Πούτιν. Ωστόσο, ο διευθυντής της CIA ανέφερε ότι έφυγε πιο προβληματισμένος από όσο ήταν όταν έφτασε.

Τα σχέδια του Προέδρου της Ρωσίας βασίστηκαν σε «βαθιά εσφαλμένες υποθέσεις και ψευδαισθήσεις, ειδικά όσον αφορά στην Ουκρανία και τη διάθεση των πολιτών για αντίσταση», είπε ο Μπερνς.

«Ο Πούτιν πιστεύει πραγματικά τη ρητορική του. Τον έχω ακούσει να λέει ιδιωτικά όλα αυτά τα χρόνια ότι η Ουκρανία δεν είναι πραγματική χώρα. Λοιπόν, οι πραγματικές χώρες αντεπιτίθενται. Και αυτό κάνουν οι Ουκρανοί», διαμήνυσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Φόρτωση άρθρων...