Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Η εξόντωση του Ναβάλνι από τον αιμοσταγή δικτάτορα Πούτιν προκαλεί συναγερμό στη Δύση

Πλανήτης

Ο θάνατος του ήρωα Αλεξέι Ναβάλνι, επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης είναι μία ακόμη άσκηση... εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων από τον αιμοσταγή δικτάτορα Πούτιν.

Το προσεχές Σάββατο συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εισβολή της Πουτινικής Ρωσίας στην Ουκρανία και ο θάνατος του Ναβάλνι σε συνδυασμό με την υποχώρηση των Ουκρανών στην πόλη Αντβιίνκα, ρίχνουν και πάλι "λάδι στη φωτιά" στις σχέσεις της Δύσης με το καθεστώς της Μόσχας. 

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ο Ναβάλνι υπέφερε τα φρικτά βασανιστήρια στον Βόρειο Αρκτικό Κύκλο, στην πόλη Χαρπ, εκεί που κάποτε ο Στάλιν έστελνε... διακοπές χιλιάδες αντιφρονούντες ή... μη συμπαθούντες τον κομμουνισμό για να πεθάνουν. Την ίδια... συνταγή ακολουθεί και ο Πούτιν, ο οποίος, ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια έχει "φάει" από δικούς του πρώην συνεργάτες, έως και ανένταχτους, οι οποίοι δεν του κάνουν τη χάρη να τον προσκυνήσουν.

Ο Πούτιν είχε ήδη διαμορφώσει το περιβάλλον στο οποίο θα πεθάνει ο 47χρονος Ναβάλνι. Η φυσική του εξόντωση ήταν θέμα χρόνου. Ακόμη και αν δεν τον... ακούμπησε καν κάποιος, οι συνθήκες στις οποίες τον είχαν καταδικάσει να επιβιώνει, ήταν μαθηματικώς βέβαιο, ότι ήταν οι... ιδανικές για να φύγει από τη ζωή με «φυσιολογικό θάνατο». Στο άκουσμα της είδησης, κάποιοι θαρραλέοι Ρώσοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν στη Μόσχα και άλλες πόλεις, κατέθεσαν λουλούδια στη μνήμη του πρόωρα αποθανόντος Ναβάλντι, αλλά στη συνέχεια τους "μάζεψαν" οι αστυνομικοί της Ρωσικής... Δημοκρατίας. Ποιος ξέρει τι τύχη θα έχουν αυτοί οι άνθρωποι...

Τον επόμενο μήνα η Ρωσία έχει εκλογές... τυπικού χαρακτήρα, οι οποίες θα δώσουν άλλη μια εξαετία στον Πούτιν. Ο δικτάτορας θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί και μάλιστα το πρωτοπαλίκαρο του και πιόνι του, πρώην πρόεδρος και Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε χθες ότι "οι πυρηνικές δυνάμεις ποτέ δεν χάνουν τους πολέμους". Η αφέλεια των Ρώσων συνίσταται στην υπερ-εκτίμηση της πυρηνικής ισχύος τους, με παράλληλη υπο-εκτίμηση της ισχύος της Δύσης. Σε κάθε περίπτωση, ας έχουν στο μυαλό τους ότι με τέτοια... μυαλά, δεν μένει... κολυμπηθρόξυλο στο τέλος. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι, οι οποίοι δεν το έχουν σε τίποτα να προκαλέσουν τον όλεθρο και να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους κάτω από την επιφάνεια της γης, σε κατάλληλους χώρους διαβίωσης.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι τι θα κάνει τώρα η Δύση, η οποία συνεχίζει να εξοπλίζει την Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να αξιολογήσει και τους πιθανούς κινδύνους ακόμη και μέσω... διαστήματος, τους οποίους έχει δημιουργήσει η Ρωσία. ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ηγέτες κυβερνήσεων καταδίκασαν τη... δολοφονία Ναβάλνι και μόνο κάποιοι ελεεινοί υποστηρικτές της «Πουτινικής Δικτατορίας», εντός Ευρώπης, αλλά και εντός Ελλάδος, έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Και όταν λέμε υποστηρικτές, εννοούμε αυτούς που δια της σιωπής τους τα τελευταία δύο χρόνια, βλέπουν ότι... αμυνόμενοι είναι οι Ρώσοι. Βέβαια, έχουμε και τους ηλίθιους με τις... κηραλοιφές που πιστεύουν ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι εκτός Ευρώπης και με τον Πούτιν, πιστεύοντας ότι το "ξανθό γένος" θα... καθαρίσει και θα μας δώσει τα κλειδιά της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, την οποία ο Ερντογάν έχει μετατρέψει σε τζαμί και μαζί με τον Πούτιν κάνουν κοινούς σχεδιασμούς! Ντρέπεται και η ντροπή με όλους αυτούς τους ελεεινούς "Ελληναράδες" και τους "Ευρωπαίους", οι οποίοι αβαντάρουν τον υπονομευτή του μέλλοντος μας και των επόμενων γενεών, καθώς το brand "Ρωσία του Πούτιν" βρίσκει χιλιάδες ευήκοα ώτα ηλιθίων στη χώρα.

Ήδη, έχουν ακουστεί πολλά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει η Δύση τη νέα... πρόκληση της Ρωσίας και εκτιμάται ότι με κοινή δράση Αμερικανών και Ευρωπαίων, η Ουκρανία θα λάβει πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από την αρχικώς αναμενόμενη. 

Το ζήτημα της ασφάλειας της Ευρώπης, όταν την ίδια στιγμή, υπάρχει η απειλή φιλοπουτινικών χωρών για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, δημιουργεί νέα εστία αυξημένου προβληματισμού και συναγερμού στις αγορές, οι οποίες, δεν επηρεάζονται αυτή τη στιγμή από κάποιο κομβικής σημασίας αρνητικό γεγονός, αλλά είναι πιο υποψιασμένες για το απρόβλεπτο. Η νέα εβδομάδα ανοίγει τη συζήτηση των συμβολισμών, καθώς το Σάββατο συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εισβολή του εγκληματία Πούτιν στην Ουκρανία. 

Η ένταση των αντιδράσεων και πιθανές νέες προκλήσεις θα ανεβάσουν το θερμόμετρο στις αγορές και για τον λόγο αυτό οι εξελίξεις αποκτούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Προσωρινό λουκέτο στο Al Jazeera – Είναι «εγκληματική ενέργεια» λέει το τηλεοπτικό δίκτυο

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κλείσει» το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα και να κατασχέσει τον εξοπλισμό ...

Ρωσία: Ο Πούτιν ζήτησε να ξεκινήσουν να εξασκούνται στρατιώτες στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Τη διεξαγωγή «στο άμεσο μέλλον» στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων και στα οποία θα συμμετέχουν και στρατεύματα που σταθμεύουν...

Φόρτωση άρθρων...