Η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν δεσμευτεί να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ταυτόχρονα, επανέλαβαν σήμερα οι Πρωθυπουργοί των δύο σκανδιναβικών χωρών που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της Συμμαχίας.

Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, είπε ότι η χώρα του δεσμεύεται πλήρως να ικανοποιήσει τους όρους της τριμερούς συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Μαδρίτη, προκειμένου η Τουρκία να άρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξη των δύο χωρών.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί – και το κάνουμε», είπε ο Κρίστερσον στους δημοσιογράφους, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τη Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, στο Ελσίνκι.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να υλοποιήσουμε αυτό που πρέπει να κάνει η Σουηδία και θα αναφέρουμε λεπτομερώς τι έχουμε επιτύχει», πρόσθεσε ο Σουηδός Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, η Σάνα Μάριν είπε ότι «είναι πολύ σημαντικό για εμάς η Φινλανδία και η Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χέρι με χέρι», υπενθυμίζοντας ότι συζήτησε πρόσφατα τις ανησυχίες της Τουρκίας με τον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Πράγα. Ο Τούρκος Πρόεδρος της είπε ότι «δεν υπάρχουν πολλά θέματα σε ό,τι αφορά τη Φινλανδία (αλλά) κάποια ζητήματα γύρω από τη Σουηδία».