Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για κατασκοπεία σε iPhones

Πλανήτης

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι αποκάλυψε ένα σχέδιο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) με χρήση αγνώστου μέχρι σήμερα κακόβουλου λογισμικού για να διεισδύει σε τηλέφωνα της Apple.

Η FSB, που διαδέχτηκε την επί σοβιετικής εποχής KGB, υποστήριξε ότι μολύνθηκαν πολλές χιλιάδες τηλέφωνα Apple, περιλαμβανομένων εκείνων Ρώσων συνδρομητών.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία κατασκοπείας, είχαν στοχοθετηθεί τηλέφωνα που ανήκουν σε ξένους διπλωμάτες με έδρα τη Ρωσία αλλά και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που πλέον είναι μέλη του ΝΑΤΟ, όπως επίσης το Ισραήλ, τη Συρία και την Κίνα.

Ούτε η Apple ούτε η NSA έχουν απαντήσει ακόμη σε αιτήματα να σχολιάσουν μέσω email.

Όπως ανακοίνωσε η FSB, το σχέδιο που αποκαλύφθηκε φανερώνει τη στενή σχέση ανάμεσα στην Apple και στην NSA.

Παραδόξως, όπως σημειώνει το Reuters, η FSB έδωσε εύσημα για την αποκάλυψη της συνωμοσίας στην Υπηρεσία Ομοσπονδιακών Φρουρών, αρμόδια για την ασφάλεια της ρωσικής ηγεσίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Politico: Συναγερμός στην Europol – Εξαφανίστηκαν φάκελοι με απόρρητα στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol έπειτα από την αποκάλυψη της απώλειας απόρρητων φακέλων, με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη στην ...

Φόρτωση άρθρων...