Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Η G7 στέλνει αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία

Πλανήτης

Να συνεργαστεί για να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, εστιάζοντας σε πρώτη φάση στα αντιαεροπορικά συστήματα, αποφάσισε η Ομάδα των Επτά ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών (G7), τη Δευτέρα (12.12.2022).

Οι ηγέτες των επτά χωρών τόνισαν, επίσης, ότι η «ανεύθυνη πυρηνική ρητορική» της Ρωσίας είναι απαράδεκτη και ότι οποιαδήποτε χρήση χημικών, βιολογικών ή πυρηνικών όπλων θα έχει σοβαρές συνέπειες.

«Θα συνεχίσουμε να συντονίζουμε τις προσπάθειες για να ανταποκριθούμε στις κατεπείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας σε στρατιωτικό και αμυντικό εξοπλισμό», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που μίλησε μέσω βιντεοσύνδεσης με τους ηγέτες της G7, ζήτησε να δοθούν στη χώρα του σύγχρονα άρματα μάχης, πυροβολικό, βλήματα και πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς. Ζήτησε, ακόμα, να βοηθήσουν την Ουκρανία να εξασφαλίσει άλλα δύο δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Φόρτωση άρθρων...