Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Η Ινδία φτιάχνει δικό της ψηφιακό νόμισμα

Παράνομες κατέστησε όλες τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα η Ινδία, ακολουθώντας τον δρόμο της Κίνας.

Η Κυβέρνηση της Ινδίας έχει θέσει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο ένα νόμο που θα απαγορεύει τη χρήση κρυπτονομισμάτων ενώ παράλληλα θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός εθνικού ψηφιακού νομίσματος από την κεντρική τράπεζα της χώρας. 

Στον νόμο αυτό υπάρχουν κάποιες μικρές και πολύ περιορισμένου εύρους εξαιρέσεις της χρήσης κρυπτονομισμάτων στην Ινδία μέχρις ότου να δημιουργηθεί το εθνικό ψηφιακό νόμισμα.

«Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να καταστρέψουν την νεολαία μας» δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι. 

Η κεντρική τράπεζα της χώρας σε ανακοίνωσης της κάνει λόγο για «σοβαρές ανησυχίες στην μακροοικονομική και γενικότερη οικονομική σταθερότητα».

Ο Αναπληρωτής Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας σερ Τζον Κάνλιφ υποστηρίζει ότι τα κρυπτονομίσματα μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομική κατάρρευση την οικονομία μιας χώρας. Η Τράπεζα της Αγγλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας σχεδιάζουν τη δημιουργία εθνικού ψηφιακού νομίσματος το οποίο μπορεί να κυκλοφορήσει πιθανώς εντός του 2022.

«Η απόφαση της Ινδίας να απαγορέψει τη χρήση κρυπτονομισμάτων δεν προκάλεσε την ίδια ζημιά στην τιμή των Bitcoin όπως η απόφαση της Κίνας αλλά σίγουρα αποτελεί ένα ακόμη σοβαρό εμπόδιο στη προσπάθεια των κρυπτονομισμάτων να διεισδύσουν ως μια νέα οικονομική δύναμη στον πραγματικό κόσμο. 

H απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ να εντάξει το Bitcoin στην οικονομία του μοιάζει με μια εξαίρεση και είναι αναπόφευκτο ότι τα κρυπτονομίσματα να δέχονται ολοένα και περισσότερες απαγορεύσεις και περιορισμούς σε όλο τον κόσμο» αναφέρει ο Λάιθ Καλάφ, αναλυτής επενδύσεων στην πλατφόρμα AJ Bell.

Έπειτα από την Παγκόσμια Τράπεζα που αρνήθηκε να παράσχει οποιαδήποτε είδους βοήθεια στην Kυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ για την εισαγωγή του Bitcoin ως επίσημο νόμισμα στην οικονομία της χώρας την σκυτάλη πήρε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που επέκρινε αυτή την απόφαση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο «να καταρρίπτει πυραύλους της Ρωσίας αν πλησιάζουν» κράτη-μέλη του

Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες Τρίτη ότι το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους σε περίπτωση που πλησιάζουν πολύ τα σύνορα κρατών-μελών της ατλ...

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Φόρτωση άρθρων...