Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Η Μόσχα ανακοίνωσε κυρώσεις κατά των ηθοποιών Σον Πεν και Μπεν Στίλερ

Πλανήτης

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε 25 Αμερικανούς, στους οποίους περιλαμβάνονται ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Σον Πεν και ο ηθοποιός Μπεν Στίλερ.

Ο Σον Πεν είχε επισκεφθεί το Κίεβο στα τέλη Ιουνίου για να εκφράσει την υποστήριξή του. Ο Μπεν Στίλερ είχε πάει και εκείνος στην ουκρανική πρωτεύουσα την ίδια περίοδο, και είχε δηλώσει απευθυνόμενος στον Ζελένσκι: «Είσαι ο ήρωάς μου».

sean_penn

Ο Πεν βρισκόταν στην Ουκρανία για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ όταν εισέβαλε εκεί η Ρωσία, στις 24 Φεβρουαρίου. Αναγκάστηκε να φύγει με τα πόδια, μαζί με τα εκατομμύρια των Ουκρανών που πέρασαν τα σύνορα με την Πολωνία κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

«Οι εχθρικές ενέργειες των αμερικανικών αρχών, που συνεχίζουν να παίρνουν ρωσοφοβική κατεύθυνση, καταστρέφοντας έτσι τις διμερείς σχέσεις και εντείνοντας την αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, θα απωθούνται σθεναρά», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στα τέλη Ιουνίου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία στη σύζυγο και στην κόρη του Μπάιντεν, επειδή η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στην οικογένεια του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Κυρώσεις έχουν επιβληθεί και στον ίδιο τον Μπάιντεν. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Φόρτωση άρθρων...