Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Η νίκη Μακρόν, οι θηριωδίες του Πούτιν, οι αγορές και η επίσκεψη Σταϊκούρα στις ΗΠΑ

Οικονομία

Το φετινό Ελληνικό Πάσχα έχει ξεχωριστή σημασία. Όχι για το ότι είναι το πρώτο... ελεύθερο Πάσχα από το 2019, λόγω κορωνοϊού, αλλά την ημέρα που εμείς θ... ψήνουμε αρνιά, η Ευρώπη, θα ρίχνει μια τελευταία πολύ επικίνδυνη ζαριά στη Γαλλία.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν θα παίξει για ακόμη μία φορά στον... τελικό με τη Λεπέν και ελπίδα όλων είναι να κυριαρχήσει η λογική, έναντι του ρίσκου της τρέλας. Η Λεπέν μπορεί να έχει μαζευτεί αρκετά, μετά την απομόνωση του Πούτιν λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, ωστόσο, μια πιθανή εκλογή της, θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικές ανατροπές στην Ευρώπη. 

Ειδικά για την Ελλάδα, ο Μανουέλ Μακρόν θυμίζει κάτι από... Εθνικό μας Ήρωα, καθώς είναι νωπή η συμφωνία και η παραλαβή των πρώτων Ραφάλ, ενώ η Γαλλία για την Ελλάδα αποτελεί έναν ιστορικά παγιωμένο σύμμαχο. Ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και την ημέρα του Πάσχα των Ελλήνων, στις 24 Απριλίου, δεν θα μας... κάτσει το αρνί στο λαιμό! Αυτό που θέλουμε είναι να εορτάσουμε το πρώτο ελεύθερο Πάσχα μετά από 3 χρόνια και αυτό να συνδυαστεί με νίκη του Μακρόν. 

Όλα τα υπόλοιπα, μας βάζουν όλους ακόμη πιο βαθιά στην αβεβαιότητα. Ελπίζουμε οι Γάλλοι να κάνουν αυτό που πρέπει. Πλην δύο κομμάτων με μικρά ποσοστά, ο Μακρόν, θεωρητικά, μπορεί να βγει άνετα στον δεύτερο γύρο και να συνεχίσει να είναι ο ένοικος των Ηλυσίων Πεδίων. Η Γαλλία έχει λίγους φιλοπουτινικούς, αλλά πολλούς απογοητευμένους ή εξοργισμένους που θέλουν άλλα πράγματα. 

Ελπίζουμε ότι ειδικά στις 24 Απριλίου, δεν θα γίνει το λάθος. Αν μη τι άλλο, ακόμη και μια... λογική Λεπέν, θα φορτώσει επιπλέον βάρη σε μια ήδη δοκιμασμένη Ευρώπη και σε ένα ΝΑΤΟ, που πρέπει να είναι περισσότερο από ποτέ ενωμένο, λόγω Πούτιν...

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Appodixi: Άνω των 165.000 οι καταγγελίες για παρατυπίες - Έως 3.000 ευρώ τα ποσά επιβράβευσης

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράψει ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής τις πρώτες αποφάσεις με τις οποίες θα επιβραβεύονται οι πολίτες που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση τ...

Φόρτωση άρθρων...