Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Η Ολλανδία στοχεύει να σταματήσει τη χρήση ρωσικού φυσικού αερίου ως το τέλος του 2022

Πλανήτης

Η Ολλανδία σχεδιάζει να σταματήσει να χρησιμοποιεί ρωσικά ορυκτά καύσιμα μέχρι το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, δεσμευόμενη να δαπανήσει 623 εκατ. ευρώ κατά προσέγγιση σε πρωτοβουλίες προς εταιρείες για αποθήκευση φυσικού αερίου σε μεγάλες εγκαταστάσεις φύλαξης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επικεντρώνεται στην εξοικονόμηση στον τομέα της ενέργειας, σε «πράσινες» πολιτικές και στην εισαγωγή περισσότερης ενέργειας από άλλες χώρες.

Περίπου το 44% της ολλανδικής ενεργειακής χρήσης βασίζεται στο φυσικό αέριο – ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη – αλλά μόλις το 15% του ολλανδικού φυσικού αερίου περίπου προέρχεται από τη Ρωσία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών απεξάρτησης από τη Ρωσία η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει εταιρείες επειδή αποθήκευσαν φυσικό αέριο σε εγκαταστάσεις στο Μπέργκερμιρ – από τις μεγαλύτερες τέτοιες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη – ενόψει του χειμώνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ- «Είναι ακόμη πολύ όμορφη, δείχνει σαν να είναι ζωντανή»

Ανακουφισμένοι δήλωσαν σε συνέντευξή τους στη New York Post οι γονείς της Σάνι Λουκ, που επέστρεψε η σορός της κόρης τους στο Ισραήλ. Λίγες ώρες νωρίτερα σε μια επιχείρηση της Τ...

«Κατακλυσμός» σε Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε κατοικίες

Μεγάλες υλικές ζημιές στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του τελευταίου 24ώρου. Στο Βέλγιο, η περιοχή της Λιέγης επλήγη ιδιαίτερα, τη νύχτ...

Φόρτωση άρθρων...