Πέμπτη
08 Ιουνίου 2023

Η Ουκρανία απαντά για την υπογραφή του στρατιωτικού νόμου: «Δεν αλλάζει τίποτα, συνεχίζουμε»

Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση της Ουκρανίας λίγη ώρα αφότου ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στις τέσσερις ουκρανικές περιοχές που προσαρτήθηκαν.

«Συνεχίζουμε με την απελευθέρωση και την ανακατάληψη των περιοχών μας», υπογράμμισε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ.

«Η θέσπιση ''στρατιωτικού νόμου'' στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη θα πρέπει να θεωρείται μόνο ψευδονομιμοποίηση της λεηλασίας της ουκρανικής περιουσίας. Δεν αλλάζει τίποτα για μας: συνεχίζουμε την απελευθέρωση και την ανακατάληψη των εδαφών μας», έγραψε ακόμα στο Twitter ο σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε στρατιωτικό νόμο στις προσαρτημένες περιοχές

O Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την απόφαση λίγο αφότου ο Σεργκέι Σουροβίκιν, νέος διοικητής της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ότι η κατάσταση στη Χερσώνα είναι «τεταμένη» και ότι οι άνθρωποι που ζουν εκεί θα «μεταεγκατασταθούν» προκειμένου «να προστατευθούν οι ζωές των αμάχων και των στρατιωτικών μας». «Δεν αποκλείουμε τις πιο δύσκολες αποφάσεις», πρόσθεσε.

Ο Kevin Rothrock, συντάκτης στο ανεξάρτητο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Meduza, εξηγεί τι συνεπάγεται ο στρατιωτικός νόμος. Συγκεκριμένα, αναφέρει: απαγόρευση κυκλοφορίας, περιορισμούς ταξιδιών και διαμονής, στρατιωτική λογοκρισία, περισσότερα κρυμμένα δεδομένα ως διαβαθμισμένα, όρια και κατασχέσεις όπλων και ναρκωτικών, απαγορεύσεις απεργιών εργασίας, καταναγκαστική αμυντική εργασία και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 8 Ιουνίου

Γεγονότα 793: Η επιδρομή των Βίκινγκ στο μοναστήρι του Λίντισφαρν σηματοδοτεί την έναρξη των εισβολών της φυλής αυτής στην Αγγλία 1749: Ο Ροβεσπιέρος εγκαθιδρύει τη νέα επίση...

Φόρτωση άρθρων...