Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Έχει χάσει το 25% των καλλιεργειών

Πλανήτης

Κατά το 1/4 μειώθηκε η έκταση των καλλιεργούμενων γαιών στην Ουκρανία αφότου εισέβαλε στη χώρα ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου. Αυτό έκανε γνωστό γνωστοποίησε  στο Κίεβο ο υφυπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας, Τάρας Βισότσκι.

Ακόμα, ο Τάρας Βισότσκι εκτίμησε  ότι η σοδειά θα είναι επαρκής για τις εγχώριες ανάγκες που έχουν μειωθεί, αφού μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εγκαταλείψει τη χώρα.

Η αγροτοβιομηχανική επηρεάζεται τόσο από τις εχθροπραξίες, όσο και από τον αποκλεισμό των ουκρανικών εξαγωγικών λιμανιών από το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, που μείωσε την παραγωγή σιτηρών προς εξαγωγή, σύμφωνα με τον Τάρας Βισότσκι.

Επίσης, ο  Ουκρανός υφυπουργός είπε ότι οι αγρότες βασίζονται σε λιγότερο απαιτητικές καλλιέργειες, ιδίως σπόρων σόγιας. Η έκταση στην οποία καλλιεργείται σόγια παραμένει σχεδόν αμετάβλητη σε σύγκριση με το προπολεμικό επίπεδο.

Αντίθετα, οι καλλιέργειες ειδών όπως το καλαμπόκι -55 εκατομμύρια στρέμματα το 2021- έχουν μειωθεί στα 46 εκατ. στρέμματα σήμερα, διευκρίνισε ο Τάρας Βισότσκι.

Ωστόσο, δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τις καλλιέργειες σιταριού. Η Ουκρανία συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιτηρών παγκοσμίως και η μείωση της παραγωγής της θα έχει πολύ σοβαρό διεθνή αντίκτυπο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές πολιτείες– Τουλάχιστον 5 νεκροί (Photos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την ...

Φόρτωση άρθρων...