Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Η πρώτη αντίδραση Πούτιν μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν - «Ταλαντούχος επιχειρηματίας αλλά έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του»

Σε τηλεοπτική ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν τι συνέβη, ωστόσο αυτό θα πάρει χρόνο

Πλανήτης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για πρώτη φορά για το χθεσινό αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή Τβερ και στο οποίο θεωρείται ότι επέβαινε ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των 10 επιβατών και χαρακτήρισε τον ιδρυτή της Wagner ταλαντούχο επιχειρηματία.  Σε μια προφανή αναφορά στην αποτυχημένη ανταρσία της Wagner τον Ιούνιο, ο Πούτιν πρόσθεσε: «Πρόκειται για έναν άνθρωπο με περίπλοκη μοίρα, ο οποίος έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του, αλλά επίσης επεδίωξε να επιτύχει τα απαραίτητα αποτελέσματα - τόσο για τον εαυτό του, όσο και τη στιγμή που του το ζήτησα, για τον κοινό σκοπό».

Ο Ρώσος ηγέτης αναγνώρισε, πάντως, τη «σημαντική συμβολή» των νεκρών της αεροπορικής συντριβής στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε τηλεοπτική ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν τι συνέβη, ωστόσο αυτό θα πάρει χρόνο.

Παράλληλα τόνισε ότι ενημερώθηκε για το αεροπορικό δυστύχημα της Τετάρτης το πρωί της Πέμπτης (24/8). Ο ίδιος είχε μάθει, όπως είπε, ότι ο ηγέτης και ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner βρισκόταν στη βόρεια Αφρική.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναταραχή στη Γαλλία: «Παρέλυσαν» τα τρένα μετά από μαζικούς βανδαλισμούς και εμπρηστικές επιθέσεις

Το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας επλήγη από «κακόβουλες ενέργειες». Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ στις «κακόβουλες ενέργειες» συμπεριλαμβάνονται και ο...

Γαλλία: Χάος στους σιδηροδρόμους από το σαμποτάζ στα τρένα - Έκκληση στους επιβάτες να μείνουν σπίτι

Στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, Gare du Nord, επικρατεί χάος από το πρωί, με χιλιάδες ταξιδιώτες να έχουν εγκλωβιστεί, μετά τη «μαζική επίθεση εύρους ικανού να προ...

Η εισαγγελία του Παρισιού αναλαμβάνει την έρευνα για το σαμποτάζ που προκάλεσε χάος στον σιδηρόδρομο

Έρευνας για το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν εσκεμμένα σε εγκαταστάσεις της SNCF, της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων, ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκιό. Η Εθνι...

Φόρτωση άρθρων...