Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Η πρώτη αντίδραση Πούτιν μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν - «Ταλαντούχος επιχειρηματίας αλλά έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του»

Σε τηλεοπτική ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν τι συνέβη, ωστόσο αυτό θα πάρει χρόνο

Πλανήτης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για πρώτη φορά για το χθεσινό αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή Τβερ και στο οποίο θεωρείται ότι επέβαινε ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των 10 επιβατών και χαρακτήρισε τον ιδρυτή της Wagner ταλαντούχο επιχειρηματία.  Σε μια προφανή αναφορά στην αποτυχημένη ανταρσία της Wagner τον Ιούνιο, ο Πούτιν πρόσθεσε: «Πρόκειται για έναν άνθρωπο με περίπλοκη μοίρα, ο οποίος έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του, αλλά επίσης επεδίωξε να επιτύχει τα απαραίτητα αποτελέσματα - τόσο για τον εαυτό του, όσο και τη στιγμή που του το ζήτησα, για τον κοινό σκοπό».

Ο Ρώσος ηγέτης αναγνώρισε, πάντως, τη «σημαντική συμβολή» των νεκρών της αεροπορικής συντριβής στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε τηλεοπτική ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν τι συνέβη, ωστόσο αυτό θα πάρει χρόνο.

Παράλληλα τόνισε ότι ενημερώθηκε για το αεροπορικό δυστύχημα της Τετάρτης το πρωί της Πέμπτης (24/8). Ο ίδιος είχε μάθει, όπως είπε, ότι ο ηγέτης και ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner βρισκόταν στη βόρεια Αφρική.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ξεκίνησε η AstraZeneca αποδίδοντας την εν λόγω απόφασή της στη μείωση της ζήτησης του εμβολίου λόγω «πλεονάσματος διαθέσιμων επ...

Φόρτωση άρθρων...