Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Η Ρωσία κηρύσσει «καταζητούμενη» την Εσθονή πρωθυπουργό Κάγια Κάλας - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Πλανήτης

Η Ρωσία κήρυξε την Τρίτη την πρωθυπουργό της Εσθονίας, Κάγια Κάλας «καταζητούμενη».

Ειδικότερα, ο ιστότοπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας συμπεριέλαβε την Κάλας στη λίστα ως «καταζητούμενων βάσει του ποινικού κώδικα».

Στην ίδια λίστα προστέθηκαν επίσης ο υφυπουργός της Εσθονίας Taimar Peterkop και ο υπουργός Πολιτισμού της Λιθουανίας Simonas Kairys.

Ποιες είναι οι κατηγορίες

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε αργότερα ότι η Κάλας και οι βουλευτές της Βαλτικής έχουν τεθεί στη λίστα καταζητούμενων για εχθρικές ενέργειες κατά της Ρωσίας και για «βεβήλωση της ιστορικής μνήμης».

«Πρόκειται για ανθρώπους που πραγματοποιούν εχθρικές ενέργειες κατά της ιστορικής μνήμης και της χώρας μας», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Πηγή ρωσικής ασφάλειας, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι οι τρεις διώκονται για «καταστροφή μνημείων σοβιετικών στρατιωτών» στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Κάλας συγκαταλέγεται στους ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Υπήρξε μια από τις ισχυρότερες φωνές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ υπέρ της παροχής περισσότερων όπλων στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η υπουργός Εξωτερικών αδειάζει την Πρόεδρο Σιλιάνοφσκα: «Σεβόμαστε απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Σφοδρές αναταράξεις ακόμα και στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας έχει προκαλέσει η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία την Κυριακή ορκίστηκε στο ό...

Πρόεδρος Βουλγαρίας: «Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί από τη Βόρεια Μακεδονία»

Την αντίδραση της Βουλγαρίας προκάλεσε η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα. «Η Βουλγαρία δεν αποδέχεται δηλώσεις και συμπεριφορές...

Η Σιλιάνοφσκα επιμένει ως «Πρόεδρος της Μακεδονίας» - Άκυρη η ορκωμοσία της, λέει ο Σκοπιανός υπουργός Δικαιοσύνης

Αμετανόητη εμφανίζεται η Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, παρά τη διεθνή ομοβροντία για τη στάση στην ορκωμοσία της την Κυριακή όταν και ορκίστηκε στο όνομα ...

Φόρτωση άρθρων...