Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Η Ρωσία κλείνει τον εναέριο χώρο της στις πτήσεις 36 χωρών μεταξύ αυτών και της Ελλάδος

Πλανήτης

Η Μόσχα απαντά στην απαγόρευση που έθεσαν τα ευρωπαϊκά κράτη στις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών - Ποιες χώρες επηρεάζονται

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε σχέση με την επιχείρηση στην Ουκρανία επέβαλλαν οι χώρες της Δύσης μέσα στο σαββατοκύριακο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε σε οποιοδήποτε ρωσικό αεροσκάφος να προσγειώνεται, να απογειώνεται ή να πετά πάνω από το έδαφος της ΕΕ.

Η Ρωσία, ως απάντηση στην απαγόρευση που έθεσαν τα ευρωπαϊκά κράτη στις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών Rosaviatsia, την απαγόρευση πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες 36 κρατών.

«Σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και ως απάντηση στην απαγόρευση των ευρωπαϊκών κρατών για την εκτέλεση πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών που εκτελούνται από ρωσικούς αερομεταφορείς ή/και είναι νηολογημένα στη Ρωσία, έχει εισαχθεί περιορισμός στη λειτουργία πτήσεων από αερομεταφορείς 36 πολιτειών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Οι χώρες που επηρεάζει η συγκεκριμένη απόφαση, είναι οι: Αυστρία, Αλβανία, Ανγκουίλα, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Δανία (+Γροιλανδία, Νήσοι Φερόες, Χωρική Θάλασσα), Τζέρσεϋ, Ιρλανδία, Ισλανδία , Ισπανία, Ιταλία , Καναδάς, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία, Γαλλία, Κροατία, Τσεχία, Σουηδία, Εσθονία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν (Videos)

Στη σύλληψη του άνδρα που απειλούσε να ανατιναχθεί στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η ...

Φόρτωση άρθρων...