Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Η Ρωσία κλείνει τον εναέριο χώρο της στις πτήσεις 36 χωρών μεταξύ αυτών και της Ελλάδος

Πλανήτης

Η Μόσχα απαντά στην απαγόρευση που έθεσαν τα ευρωπαϊκά κράτη στις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών - Ποιες χώρες επηρεάζονται

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε σχέση με την επιχείρηση στην Ουκρανία επέβαλλαν οι χώρες της Δύσης μέσα στο σαββατοκύριακο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε σε οποιοδήποτε ρωσικό αεροσκάφος να προσγειώνεται, να απογειώνεται ή να πετά πάνω από το έδαφος της ΕΕ.

Η Ρωσία, ως απάντηση στην απαγόρευση που έθεσαν τα ευρωπαϊκά κράτη στις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών Rosaviatsia, την απαγόρευση πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες 36 κρατών.

«Σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και ως απάντηση στην απαγόρευση των ευρωπαϊκών κρατών για την εκτέλεση πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών που εκτελούνται από ρωσικούς αερομεταφορείς ή/και είναι νηολογημένα στη Ρωσία, έχει εισαχθεί περιορισμός στη λειτουργία πτήσεων από αερομεταφορείς 36 πολιτειών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Οι χώρες που επηρεάζει η συγκεκριμένη απόφαση, είναι οι: Αυστρία, Αλβανία, Ανγκουίλα, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Δανία (+Γροιλανδία, Νήσοι Φερόες, Χωρική Θάλασσα), Τζέρσεϋ, Ιρλανδία, Ισλανδία , Ισπανία, Ιταλία , Καναδάς, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία, Γαλλία, Κροατία, Τσεχία, Σουηδία, Εσθονία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρωτοφανείς πλημμύρες στο Ντουμπάι: Έπεσε βροχή ενός έτους μέσα σε μια μέρα (βίντεο)

Η Emirates Airlines ανέστειλε σήμερα έως τα μεσάνυχτα το τσεκ-ιν των επιβατών που αναχωρούν από το Ντουμπάι αφού βροχοπτώσεις ρεκόρ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στα Ηνωμένα Αραβικά...

Νετανιάχου: Θα αποφασίσουμε μόνοι μας, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αμυνθούμε

«Θα λάβουμε τις δικές μας αποφάσεις», ξεκαθαρίζει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τη στιγμή που η Δύση απευθύνει διαδοχικές εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση μετά τις επιθέσεις από το Ιράν. ...

Φόρτωση άρθρων...