Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Η σφοδρή κακοκαιρία «Ciaran» πλήττει τη Δυτική Ευρώπη – Toυλάχιστον 6 νεκροί

Πλανήτης

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Ciaran» βρίσκεται η Δυτική Ευρώπη. Η σφοδρή κακοκαιρία έχει αφήσει πίσω της νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές. Ο τραγικός απολογισμός του χτυπήματος της κακοκαιρίας είναι δύο νεκροί στη Γάνδη του Βελγίου, ένας τρίτος στο κέντρο της Μαδρίτης, ένας οδηγός φορτηγού στη Γαλλία, ένας 40χρονος στη Γερμανία και ένας έκτος νεκρός στην Ολλανδία.

Πτώσεις δέντρων που προκλήθηκαν από τις σφοδρές ριπές του ανέμου φαίνεται να είναι η αιτία των δυστυχημάτων. Σύμφωνα με το βελγικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την τοπική αστυνομία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την πτώση δένδρου μέσα σε πάρκο στη Γάνδη λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου που επικρατούσαν εξαιτίας της καταιγίδας «Ciaran», και ένα θύμα ήταν μόλις πέντε ετών, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Αυτό το δέντρο που έπεσε, μέσα σε ένα πάρκο στη φλαμανδική πόλη, τραυμάτισε επίσης ένα δεύτερο άτομο στο πόδι, είπε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο του Βελγίου είχε εκδώσει «πορτοκαλί» συναγερμό για τέσσερις επαρχίες κοντά στην φλαμανδική ακτή και «κίτρινο» για την υπόλοιπη χώρα.

Η καταιγίδα «Ciaran» προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα δρομολόγια των βελγικών σιδηροδρόμων, με αποτέλεσμα να διακοπούν συνδέσεις προς την ακτή της Φλάνδρας, ενώ τα τρένα κινούνταν με μειωμένη ταχύτητα στο υπόλοιπο Βέλγιο, σύμφωνα με την εθνική διαχειρίστρια εταιρία.

Επίσης, η θαλάσσια κυκλοφορία διακόπηκε για σήμερα στην περιοχή του λιμανιού της Αμβέρσας λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι πτήσεις είχαν πολλές καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το BFMTV, στη Γαλλία εξαιτίας της κακοκαιρίας έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν οδηγό φορτηγού, που φέρεται να παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις άνεμους και να προσέκρουσε σε δένδρο, και για έναν άνδρα ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση, την ώρα που προσπαθούσε να κλείσει παντζούρια.

Η «Le Figaro» μεταδίδει ότι ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ δεκαπέντε φέρουν ελαφρύτερους τραυματισμούς. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δεκαπέντε πυροσβέστες, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Φόρτωση άρθρων...