Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Η στιγμή που ο δήμαρχος της Φλωρεντίας ορμά σε ακτιβιστή που ρίχνει μπογιά στο Palazzo Vecchio

Οι εικόνες του δημάρχου της Φλωρεντίας να παρεμβαίνει δυναμικά τη στιγμή βανδαλισμού του ιστορικού Palazzo Vecchio από ακτιβιστές κάνει τον γύρο του κόσμου στα social media.

Οι στιγμές που κατέγραψαν με τις κάμερες από τη στιγμή που ο δήμαρχος της Φλωρεντίας επεμβαίνει και σταματά ακτιβιστή που βανδαλίζει με πορτοκαλί μπογιά το ιστορικό Palazzo Vecchio δεν άργησαν να γίνουν viral.

O Dario Nardella, δήμαρχος στη Φλωρεντία από το 2014, εμφανίζεται να τρέχει εξοργισμένος προς το μέρος του ακτιβιστή. Φαίνεται να τον αρπάζει, να τον σπρώχνει και να του φωνάζει τι κάνει.

Αναγκάζει τον ακτιβιστή να αφήσει κάτω τη συσκευή ψεκασμού μπογιάς, την οποία είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει στους τοίχους του μεγαλοπρεπούς Palazzo Vecchio, όπου στεγάζεται το δημαρχείο της πόλης.

O «super ήρωας»  Dario Nardella
Η επέμβασή του απέσπασε κυρίως επαινετικά σχόλια, με τον Dario Nardella να ανεβαίνει αργότερα σε σκαλωσιά και να συμμετέχει στις εργασίες για να αποκατασταθεί το ιστορικό κτίριο.

Οι φωτογραφίες του εξοργισμένου δημάρχου με το δερμάτινο μπουφάν και τα γυαλιά μπροστά από τον γεμάτο μπογιές τοίχο του Palazzo Vecchio ενέπνευσαν πλήθος memes στα social media. Ένα από αυτά δείχνει τον Dario Nardella να προσπαθεί να ισιώσει τον Πύργο της Πίζας, ενώ άλλα τον παρουσίασαν ως υπερήρωα.

 

 

 

 

Η παρέμβαση του δημάρχου κατά της βεβήλωσης του ιστορικού μνημείου έδωσε αφορμή για απολαυστικά memes, με ορισμένα να είναι απλά επικά.

Οι δύο ακτιβιστές που συμμετείχαν στον βανδαλισμό του ιστορικού κτιρίου συνδέονται, σύμφωνα με την Corriere, με την οργάνωση Ultima Generazione. Συνελήφθησαν αμέσως μετά τη «διαμαρτυρία» τους.

 

 

Να σημειωθεί ότι το ρωμαϊκού ρυθμού παλάτι-φρούριο του 13ου αιώνα συγκαταλέγεται στα πιο εντυπωσιακά της επαρχίας της Τοσκάνης. Θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στη Φλωρεντία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 6 Μαΐου

Γεγονότα 1682: μεταφέρεται στις Βερσαλλίες η βασιλική αυλή της Γαλλίας υπό την ηγεσία του Λουδοβίκου ΙΔ'. 1825: παραδίδεται στον Ιμπραήμ το Νεόκαστρο (Πύλος), ο οποίος γίνετα...

Το πασχαλινό μήνυμα του Ζελένσκι: Ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε στο πασχαλινό του μήνυμα τους συμπατριώτες του να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλον αλλά και για τους στρατιώτες που πολεμούν στο μέτ...

Φόρτωση άρθρων...