Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Η βασίλισσα Ελισάβετ αφαίρεσε όλους τους τίτλους του πρίγκιπα Άντριου

Πλανήτης

Σοκ προκαλεί στην Βρετανία η απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ να αφαιρέσει όλους τους τίτλους του δευτερότοκου γιου της πρίγκιπα Άντριου.

Τον θαύμασε ολόκληρο το βρετανικό έθνος όταν το 1982 σε ηλικία μόλις 22 ετών είχε οδηγήσει ελικόπτερα στον πόλεμο των Φόκλαντς με την Αργεντινή.

Ο πρίγκιπας Άντριου είχε όλα τα προσόντα να εξελιχθεί σε λαμπρό μέλος της βασιλικής οικογένειας, ήταν περιζήτητος εργένης, μπον βιβέρ και με χαμηλό προφίλ στην προσωπική του ζωή, δεν προκαλούσε.

Παντρεύτηκε τη Σάρα Φέργκιουσον το 1986 και το ζευγάρι έλαβε τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας του Γιορκ. Απέκτησαν δύο κόρες και χώρισαν το 1992 όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με την Φέργκι γυμνόστηθη στη νότιο Γαλλία.

Μετά τον επίσημο χωρισμό, ο Άντριου πήρε την κάτω βόλτα και όχι από στενοχώρια.

Σκάνδαλα και σκανδαλάκια και κάπως έτσι ξεκίνησε η στενή φιλία του με τον μετέπειτα καταδικασμένο για παιδεραστία χρηματιστή, Τζέφρι Έπστιν.

Μετείχε συχνά σε πάρτι με πόρνες μαζί με την Γκιλέιν Μάξουελ, τη γυναίκα που κατηγορήθηκε πως προμήθευε τον Έπστιν με ανήλικες κοπέλες.

Το 2008, ο Έπστιν φυλακίστηκε, αποφυλακίστηκε μετά από 13 μήνες, ξαναμπήκε φυλακή για διακίνηση γυναικών και τελικά βρέθηκε νεκρός στο κελί του το 2019.

Παρόλα αυτά ο πρίγκιπας έμεινε αρκετές φορές στο σπίτι ενός καταδικασμένου προαγωγού.

Πριν από λίγες ημέρες, Αμερικανός δικαστής απέρριψε την έφεση του πρίγκιπα στην αγωγή της 38χρονης σήμερα Βιρτζίνια Τζιούφρε που τον κατηγορεί πως την υποχρέωσε σε σεξουαλική επαφή μαζί του το 2001 όταν ήταν 17 ετών, κάτι που αρνείται.

Ο Άντριου θα δικαστεί το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

BBC: Περιορισμένη η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Από δύο παράγοντες θα εξαρτηθεί τι θα γίνει στη συνέχεια

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν τη νύχτα, αν και η Τεχεράνη αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε αεροπορική επίθεση και κάποια ελάχιστα d...

Σαν σήμερα - 19 Απριλίου

Γεγονότα 531 – Μάχη του Καλλίνικου: Ο Βυζαντινός στρατός υπό τις οδηγίες του Βελισαρίου ηττάται από τους Πέρσες στη βόρεια Συρία 1770 – Ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρίζει την...

Φόρτωση άρθρων...