Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους

Πλανήτης

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από την περιοχή της Πιονγκγιάνγκ προς ανατολική κατεύθυνση, στην Ανατολική Θάλασσα, ανακοίνωσε αργότερα το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, αναφερόμενο στη θαλάσσια περιοχή που αποκαλείται Θάλασσα της Ιαπωνίας στο Τόκιο.

Οι νέες οπλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας καταγράφηκαν την μεθεπομένη της επίσκεψης ειδικού επιτετραμμένου της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Σεούλ.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν ή περισσότερους βαλλιστικούς πυραύλους άγνωστου τύπου προς την ανατολική θάλασσα», είχε αναφέρει αρχικά το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, αναφερόμενο στη θαλάσσια περιοχή που αποκαλείται Θάλασσα της Ιαπωνίας στο Τόκιο.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο ένας πύραυλος κατέπεσε εκτός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) του αρχιπελάγους.

Από την αρχή της χρονιάς, η Πιονγκγιάνγκ έχει πολλαπλασιάσει τις οπλικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων εκτοξεύσεων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBMs), παρά τις ασφυκτικές διεθνείς οικονομικές κυρώσεις που υφίσταται και παρά το ότι αντιμετωπίζει ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Τον Μάιο, έκανε τρεις δοκιμές, περιλαμβανομένης μιας του Hwasong-17, πιθανόν του μεγαλύτερου ICBM στο οπλοστάσιό της, λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Νότια Κορέα.

Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Σανγκ Κιμ συναντήθηκε την Παρασκευή στη Σεούλ με τους ομολόγους του της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, αντίστοιχα τους Κιμ Γκον και Φουνακόσι Τακεχίρο, για να εξεταστούν «όλα τα ενδεχόμενα», καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η Πιονγκγιάνγκ μπορεί σύντομα να προχωρήσει στην έβδομη δοκιμή πυρηνικού όπλου στην ιστορία της, την πρώτη έπειτα από πέντε χρόνια.

Οι διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου παραμένουν σε αδιέξοδο από το 2019.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

BBC: Περιορισμένη η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Από δύο παράγοντες θα εξαρτηθεί τι θα γίνει στη συνέχεια

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν τη νύχτα, αν και η Τεχεράνη αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε αεροπορική επίθεση και κάποια ελάχιστα d...

Ανάλυση Guardian για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν την Παρασκευή, σε μια μάχη αντιποίνων μεταξύ των δύο εχθρών, λίγες ημέρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Ισραή...

Φόρτωση άρθρων...