Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Η Βρετανία θα καταργήσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου έως το τέλος του 2022

Η Βρετανία θα καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία έως το τέλος του 2022, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας και Ενέργειας, Κουάσι Κουαρτένγκ.

«Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτό το έτος για να εξασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μην επηρεαστούν», είπε ο Κουαρτένγκ σε μια σειρά από tweets που αναγγέλλουν τη σταδιακή κατάργηση.

Όπως είπε, η μετάβαση θα δώσει στην αγορά, τις επιχειρήσεις και τις αλυσίδες εφοδιασμού περισσότερο από αρκετό χρόνο για να αντικαταστήσουν τις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου, οι οποίες αποτελούν το 8% της βρετανικής ζήτησης.

Η βρετανική κυβέρνηση θα συνεργαστεί επίσης με εταιρείες μέσω μιας νέας ειδικής ομάδας «για να τις υποστηρίξει ώστε να κάνουν χρήση αυτής της περιόδου για την εξεύρεση εναλλακτικών προμηθειών», είπε.

Επιπλέον, ενώ το ρωσικό φυσικό αέριο αποτελεί μόνο το 4% της προμήθειας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Κουαρτένγκ είπε ότι διερευνά επιλογές για τον τερματισμό της χρήσης του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο κόσμος δεν μπορεί απλώς να σταματήσει να χρησιμοποιεί πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία, αλλά θα μπορούσε να επιταχύνει τη μετάβαση από αυτήν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βαρθολομαίος: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Με αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στο Μεσανατολικό ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Φανάρι. «Προσευχ...

Νετανιάχου: Η πρόταση της Χαμάς απέχει πολύ από τις απαιτήσεις μας - Θέλει να σαμποτάρει την επιχείρηση στη Ράφα (Video)

Παρέμβαση με βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα έκανε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η παρέμβαση έγινε έπειτα από την έναρξη της επιχείρησης- όπως την χαρακτηρίζουν οι Ι...

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ισραήλ: «Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει τώρα, αν η Χαμάς πετάξει τα όπλα και επιστρέψει τους ομήρους»

Εντείνεται η αγωνία για την έκβαση του πολέμου του Ισραήλ με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ, Ντέιβιντ Μένσερ, μίλησε στο Open, για τις τελ...

Φόρτωση άρθρων...