Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ιαπωνία: Βίντεο από τη στιγμή που του σεισμού των 7,4 Ρίχτερ

Πλανήτης

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που ταρακούνησε χθες την Ιαπωνία, ενώ πάνω από εκατό άτομα τραυματίστηκαν.

Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά συνέχιζαν να μην έχουν ηλεκτροδότηση σήμερα το πρωί, έντεκα ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό.

Πολλές συγκοινωνιακές συνδέσεις, δρόμοι, σιδηροδρομικές γραμμές κόπηκαν στη μέση στο βορειοανατολικό τμήμα του αρχιπελάγους.

Οι Αρχές και εταιρείες, από παραγωγούς ημιαγωγών ως μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, προσπαθούν ακόμη να αποτιμήσουν τις ζημιές από τον σεισμό 7,4 βαθμών, που χτύπησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (τοπική ώρα). 

Τυχόν προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα σε διεθνή κλίμακα ως προς την παραγωγή κινητών τηλεφώνων, διαφόρων ειδών ηλεκτρονικών συσκευών και αυτοκινήτων.

Η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας Σινκάνσεν έχει ανασταλεί μέχρι νεοτέρας, ενώ τουλάχιστον ένας αυτοκινητόδρομος έχει κλείσει για ελέγχους.

Κομμάτια από τις προσόψεις κτιρίων έπεσαν σε δρόμους. Κάπου 24.270 νοικοκυριά που εξυπηρετεί η εταιρεία Τοχόκου συνέχιζαν να μην έχουν ρεύμα το πρωί, αν και η επιχείρηση διαβεβαίωσε πως στα περισσότερα η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέσα στην ημέρα.

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φουμίο Κισίντα, ενημέρωσε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης έχουν φθάσει τους τέσσερις ενώ άλλοι 107 έχουν τραυματιστεί, αρκετοί σοβαρά. 

Ακόμα, ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι αρχές θα παραμείνουν σε επαγρύπνηση τις επόμενες 48 ως 72 ώρες για το ενδεχόμενο να σημειωθούν ισχυροί μετασεισμοί.

Η σεισμική δόνηση, που αρχικά υπολογίστηκε ότι ήταν ισχύος 7,3 βαθμών αλλά αργότερα το μέγεθός της αναθεωρήθηκε στους 7,4 από την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία, καταγράφηκε στις 23:36 (τοπική ώρα) στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά από τη νομαρχία Φουκουσίμα. Το εστιακό βάθος ήταν 60 χιλιόμετρα.

Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον χθεσινό σεισμό, πάντως ακυρώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί. Σε ορισμένες περιοχές αναφέρθηκε άνοδος του επιπέδου της θάλασσας, πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί πουθενά σοβαρές ζημιές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία-Αργεντινή: Φουντώνει η αντιπαράθεση μετά τη δήλωση Ισπανού υπουργού ότι ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά

Η αντιπαράθεση πήρε διαστάσεις μεταξύ του Μπουένος Άιρες και της Μαδρίτης: έπειτα από ένα σχόλιο ενός Ισπανού υπουργού που είπε ότι ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι παίρνει ν...

Σοκ στο Ουισκόνσιν: Δασκάλα κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μαθητή δημοτικού, δύο μήνες πριν το γάμο της

Σοκ προκάλεσε στο Ουισκόνσιν η είδηση της σύλληψης μιας 24χρονης δασκάλας, που κατηγορείται για ανάρμοστες περιπτύξεις με μαθητή Ε΄Δημοτικού, λίγους μήνες πριν το γάμος της. Η φ...

Φόρτωση άρθρων...