Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Γάζα: Οι IDF κατέλαβαν αρχηγείο της Χαμάς, δίπλα σε νοσοκομείο (Photos)

Πλανήτης

Αρχηγείο της Χαμάς, που βρίσκεται κοντά στο Nοσοκομείο «Al Shifa», στην καρδιά της πόλης της Γάζας, κατέλαβαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF). 

Δυνάμεις από την 162η Μεραρχία, με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων, πραγματοποίησαν επιδρομή και κατέλαβαν αρχηγείο της οργάνωσης, σύμφωνα με τους «Times of Israel».

«Κατά τη διάρκεια σκληρών μαχών, περισσότεροι από 50 μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν. Επιπλέον, βρέθηκαν σημαντικά έγγραφα με στρατιωτικές πληροφορίες και καταστράφηκαν αρκετές σήραγγες, εργοστάσια κατασκευής πυρομαχικών και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι.

Γάζα: Οι IDF κατέλαβαν αρχηγείο της Χαμάς

Ακόμη προσθέτει ότι τα τελευταία 24ωρα δυνάμεις της ταξιαρχίας πεζικού Givati καθώς και άρματα μάχης εισήλθαν στη συνοικία που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο προκριμένου να καταστρέψουν τις υποδομές της Χαμάς. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους πάνω από 50 μέλη της Χαμάς, δηλώνει ο IDF. 

Γάζα: Οι IDF κατέλαβαν αρχηγείο της Χαμάς

Σύμφωνα με τις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ, τα στρατεύματα εντόπισαν υλικό πληροφοριών, σήραγγες, εργοστάσια κατασκευής όπλων αλλά και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων. Ο IDF υποστηρίζει ότι η συνοικία στεγάζει «στρατηγικές» τοποθεσίες της Χαμάς,  μεταξύ των οποίων το αρχηγείο της οργάνωσης για την αντικατασκοπεία και την αεράμυνα, γραφεία του πολιτικού γραφείου και ένα αστυνομικό τμήμα.

Γάζα: Οι IDF κατέλαβαν αρχηγείο της Χαμάς

Ακόμα, προσθέτουν ότι στη συγκεκριμένη συνοικία βρίσκεται το μεγαλύτερο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς, όπως επίσης και άλλες στρατιωτικές θέσεις, εργοστάσια και αποθήκες κατασκευής όπλων, κέντρα διοίκησης, γραφεία διοικητών της Χαμάς και υπόγειες υποδομές. Όπως υπογραμμίζει ο IDF όλα αυτά βρίσκονται στην «καρδιά του άμαχου πληθυσμού».

«Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη της κυνικής χρήσης των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας από την τρομοκρατική οργάνωση ως ανθρώπινη ασπίδα για τη δολοφονική τρομοκρατική της δραστηριότητα», προσθέτει ακόμη ο IDF.

Γάζα: Οι IDF κατέλαβαν αρχηγείο της Χαμάς

Γάζα: Οι IDF κατέλαβαν αρχηγείο της Χαμάς, δίπλα στο νοσοκομείο Al Shifa

Στη «στρατιωτική συνοικία» της Χαμάς στην πόλη της Γάζας, επιχειρεί η 162η Μεραρχία των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις IDF, η λεγόμενη στρατιωτική συνοικία, δίπλα στο νοσοκομείο Shifa, είναι «η καρδιά των πληροφοριών και των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Χαμάς» και οι τοποθεσίες στην περιοχή χρησιμοποιήθηκαν για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες, δυνάμεις της ταξιαρχίας πεζικού Givati και άρματα μάχης εισήλθαν στη συνοικία για να καταστρέψουν τις υποδομές της Χαμάς. Εν μέσω συγκρούσεων στην περιοχή, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 50 πράκτορες της Χαμάς.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, τα στρατεύματα βρήκαν υλικό πληροφοριών, σήραγγες, εργοστάσια κατασκευής όπλων και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων.

Η συνοικία στεγάζει στρατηγικές τοποθεσίες της Χαμάς, σύμφωνα με τις IDF, μεταξύ των οποίων το αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης για την αντικατασκοπεία και την αεράμυνα, γραφεία του πολιτικού γραφείου και ένα αστυνομικό τμήμα.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις λένε ότι το μεγαλύτερο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς βρίσκεται επίσης στη συνοικία, μαζί με άλλες στρατιωτικές θέσεις, εργοστάσια και αποθήκες κατασκευής όπλων, κέντρα διοίκησης, γραφεία διοικητών της Χαμάς και υπόγειες υποδομές - όλα ενσωματωμένα στην «καρδιά του άμαχου πληθυσμού».

«Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη της κυνικής χρήσης των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας από την τρομοκρατική οργάνωση ως ανθρώπινη ασπίδα για τη δολοφονική τρομοκρατική της δραστηριότητα», ανέφεραν οι Ισραηλινοί προσθέτοντας ότι οι μάχες στη συνοικία συνεχίζονται.

Μαίνεται η ένταση με τη Χεζμπολάχ

Από εκεί και πέρα, τα στρατεύματα απαντούν στις επιθέσεις με όλμους, πυραύλους και πυροβολισμούς από τον Λίβανο.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανέφεραν ότι ένας αριθμός όλμων εκτοξεύθηκε από το Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ νωρίτερα, ενεργοποιώντας τις σειρήνες στη Shtula και στο Even Menahem και ενημέρωσαν ότι χτύπησαν τον εκτοξευτή, καθώς και έναν δεύτερο εκτοξευτή ρουκετών στο νότιο Λίβανο.

Επίσης, οι πράκτορες της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν έναν αντιαρματικό πύραυλο και άνοιξαν πυρ εναντίον ενός φυλακίου των IDF κοντά στη Metula.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κλιματική Αλλαγή: Αρχαία βακτήρια μπορεί να αποτελέσουν ασπίδα στις καλλιέργειες

Βιολόγοι στο Εδιμβούργο πειραματίζονται με αρχαία βακτήρια για να διαπιστώσουν αν μπορούν να βοηθήσουν τα σημερινά φυτά που καλλιεργούμε, κυρίως φυτά που προορίζονται για τροφή των...

ΗΠΑ: O Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο η Νίκι Χέιλι να είναι υποψήφια αντιπρόεδρος του

Tο ενδεχόμενο η Νίκι Χέιλι να είναι υποψήφια αντιπρόεδρος του εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, που επικαλείται πηγές, σχετικές μ...

O Τραμπ διαψεύδει δημοσίευμα ότι εξετάζει την Νίκι Χέιλι ως υποψήφια αντιπρόεδρό του

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, που ανέφερε ότι η προεκλογική ομάδα του εξετάζει την Νίκι Χέιλι ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, λέγοντας ότι ...

Φόρτωση άρθρων...