Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ιμάμογλου: Εννέα τραυματίες από την επίθεση σε προεκλογική ομιλία του

Εννέα άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση με πέτρες σε προεκλογική ομιλία του Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κατήγγειλε ότι χθες άγνωστοι πέταξαν πέτρες εναντίον του, καθώς μιλούσε ανεβασμένος στην οροφή του λεωφορείου με το οποίο κάνει περιοδεία στην Τουρκία.

Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι που τον άκουγαν τραυματίστηκαν, τόνισε μέσω Twitter. Το κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό με ανθρώπους τραυματισμένους στα κεφάλια.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατήγγειλε πως οι δυνάμεις ασφαλείας έμειναν άπραγες εσκεμμένα, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια. Τόνισε πως η επίθεση δεν είχε καμιά σχέση με τους κατοίκους της Έρζουρουμ (Θεοδοσιούπολη), όπου εκτυλίχθηκε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αντέδρασε κατά τρόπο που δεν άφησε αμφιβολίες για το πόσο έχει σκληρύνει ο τόνος στην προεκλογική εκστρατεία:

«Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, που αποκαλεί τον κόσμο στην Έρζουρουμ προβοκάτορες, είναι ο ίδιος προβοκάτορας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Φόρτωση άρθρων...