Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ιμάμογλου: Η στιγμή που ενημερώνεται για την καταδίκη του (Video)

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη στιγμή όπου ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ενημερώνεται για την καταδίκη του από το τουρκικό δικαστήριο.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 7 μήνες φυλάκισης, για εξύβριση κατά δημοσίων υπαλλήλων. 

Παράλληλα, στον εκ των βασικότερων πολιτικών αντιπάλων του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το δικαστήριο επέβαλε επίσης στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο διάλογος του Ιμάμουγλου με τον συνεργάτη του:

Συνεργάτης: 2 χρόνια 7 μήνες 15 ημέρες.

Ιμάμογλου: Το ανακοίνωσε;

Συνεργάτης: Mάλιστα.

Στο βίντεο, όπου ο Εκρέμ Ιμάμογλου έμαθε για την απόφαση, φαίνεται ότι είναι παρούσα στην αίθουσα και η ηγέτιδα του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.

«Μια χούφτα ανθρώπων δεν μπορούν να πάρουν την εξουσία που δίνει ο λαός. Ο αγώνας μας ξεκινά πιο δυνατά, με την άδεια του Αλλάχ», ακούγεται να λέει ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο 52χρονος Τούρκος πολιτικός, προέρχεται από το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) και θεωρείται πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου, απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η κατηγορία αφορούσε δηλώσεις που είχε κάνει το 2019, όταν χαρακτήρισε «ηλίθιους» τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού και τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής η οποία ακύρωσε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου εκείνης της χρονιάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 19 Απριλίου

Γεγονότα 531 – Μάχη του Καλλίνικου: Ο Βυζαντινός στρατός υπό τις οδηγίες του Βελισαρίου ηττάται από τους Πέρσες στη βόρεια Συρία 1770 – Ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρίζει την...

Φόρτωση άρθρων...