Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Συναγερμός για τους Ισραηλινούς: «Ημέρα Οργής» η σημερινή από τη Χαμάς - Μαχαίρωσαν διπλωμάτη στο Πεκίνο

Πλανήτης

Ένας διπλωμάτης από το Ισραήλ μαχαιρώθηκε στο Πεκίνο σήμερα σε μια ύποπτη τρομοκρατική επίθεση, όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα και υπάρχουν φόβοι πως η επίθεση αυτή εντάσσεται στο κάλεσμα της Χαμάς σε «ιερό πόλεμο», έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα ως «ημέρα οργής».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο διπλωμάτης, ο οποίος εργαζόταν στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Πεκίνο, δέχθηκε επίθεση σε περιοχή μακριά από την πρεσβεία.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε την επίθεση, δηλώνοντας ότι ο διπλωμάτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Αναφορικά με το κάλεσμα της Χαμάς, το ερευνητικό ινστιτούτο «Middle East Media Research Institute» (MEMRI) σημείωνε χθες ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς αποκαλούν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 2023 ως «Παγκόσμια Ημέρα Τζιχάντ» και την «βάπτισαν» ως «Flood Al Aksa», αναφερόμενη στο όνομα της αιφνιδιαστικής επίθεσης που εξαπέλυσε στη Γάζα το περασμένο Σάββατο.

Η Χαμάς κάλεσε σε μαζικές συγκεντρώσεις στη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ και σε όλο τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο. Προέτρεψε τους νεαρούς Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη να «εξεγερθούν και να βγουν έξω μαζικά» και να συγκρουστούν με εποίκους και Ισραηλινούς στρατιώτες στην περιοχή.

Κάλεσε επίσης τους Άραβες Ισραηλινούς να συγκεντρωθούν στο συγκρότημα του τεμένους Αλ-Ακσά στην Ιερουσαλήμ για να αποτρέψουν τους «Εβραίους να το βεβηλώσουν» και να «χτίσουν πάνω του». Η Χαμάς απηύθυνε επίσης έκκληση στους Παλαιστίνιους της διασποράς, καθώς και στους «ελεύθερους ανθρώπους του αραβικού και ισλαμικού έθνους μας σε όλο τον κόσμο», να συγκεντρωθούν στο «πλησιέστερο σημείο στην Ιερουσαλήμ» - ένα κάλεσμα που έχει κάνει από την καταστροφική εισβολή της στο νότιο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο — προκειμένου να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην τρομοκρατική ομάδα και να σταματήσουν τα «σχέδια του Ισραήλ να εξουδαϊσει την Ιερουσαλήμ και το Αλ Άκσα».

Ισραήλ: Προσοχή για την «Ημέρα Οργής»

Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης το Υπουργείο Εξωτερικών και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ με κοινή δήλωσή τους κάλεσαν όλους τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στο εξωτερικό να προσέξουν ιδιαίτερα τη σημερινή μέρα μετά την έκκληση της Χαμάς στους υποστηρικτές της ανά την υφήλιο να συμμετάσχουν σε μια «Ημέρα Οργής».

Κατά συνέπεια, προειδοποιούσε η δήλωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, πιθανότατα θα υπάρξουν διαμαρτυρίες σε διάφορες χώρες, που θα μπορούσαν να γίνουν βίαιες, με πιθανούς στόχους Ισραηλινούς. Και προέτρεψε όσους Ισραηλινούς ζουν στο εξωτερικό σε «εγρήγορση, να μείνουν μακριά από διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις και, αν είναι δυνατόν, να λαμβάνουν ενημερώσεις από τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας για πιθανές διαδηλώσεις και περιστατικά αναταραχής γύρω τους».

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες του Ισραήλ ανά την υφήλιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στενός συνεργάτης του Τραμπ παραδέχτηκε ότι πλήρωσε τη Στόρμι Ντάνιελς εκ μέρους του

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε πρώην συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μάικλ Κόεν κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου για μια συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τότε...

Φόρτωση άρθρων...