Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Ινδία: Κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού θα πλένει ρούχα 2.000 γυναικών

Πρωτότυπη ποινή επέβαλε δικαστήριο στην Ινδία σε άνδρα που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού

Πλανήτης
Tags: Ινδία

Πρωτότυπη ποινή επέβαλε δικαστήριο στην Ινδία σε άνδρα που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση υπό τον όρο, ωστόσο, ότι θα πλένει και θα σιδερώνει με δικά του έξοδα, τα ασπρόρουχα όλων των γυναικών του χωριού του για έξι μήνες.

Ο 20χρονος Λαλάν Κουμάρ, που είναι πλύστης στο επάγγελμα, θα πρέπει να αγοράσει τα απορρυπαντικά και όλα τα απαραίτητα υλικά για το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ασπρορούχων περίπου 2.000 γυναικών της Ματζόρ, του χωριού του που βρίσκεται στο κρατίδιο Μπίχαρ στη βορειοανατολική Ινδία, σύμφωνα με ιστορική δικαστική απόφαση.

“Όλες οι γυναίκες του χωριού είναι ευτυχισμένες με την απόφαση του δικαστηρίου”, δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νασίμα Χατούν, εκ μέρους του συμβουλίου του χωριού.

“Είναι μια ιστορική απόφαση. Θα εμπεδώσει τον σεβασμό για τις γυναίκες και θα βοηθήσει να προστατευθεί η αξιοπρέπειά τους”, πρόσθεσε η Νασίμα Χατούν, μία από τους αξιωματούχους του χωριού που θα επιτηρεί τον Λαλάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Ισόβια σε μητέρα που εγκατέλειψε την 18 μηνών κόρη της και πέθανε από αφυδάτωση

Η Ιταλίδα Αλέσια Πίφερι καταδικάσθηκε σε ισόβια από το δικαστήριο του Μιλάνου για την εγκληματική εγκατάλειψη της κόρης της, μέσα στο σπίτι, η οποία προκάλεσε τον θάνατο του μωρού,...

Καζακστάν: Kάθειρξη 24 ετών σε πρώην υπουργό για τον βασανισμό και τον φόνο της συζύγου του

Πρώην υπουργός Οικονομικών του Καζακστάν καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε κάθειρξη 24 ετών για τη δολοφονία της συζύγου του, έπειτα από μια δίκη που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο...

Φόρτωση άρθρων...