Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Aνυπολόγιστο το μέγεθος της καταστροφής από τον κυκλώνα Ίαν – Πάνω από 70 νεκροί (Βίντεο)

Πλανήτης

Το μέγεθος της καταστροφής είναι αδιανόητο από τον τυφώνα Ίαν. Τεράστιες εκτάσεις γης στη Φλόριντα είναι γεμάτες συντρίμμια και ερείπια. Αμέτρητες γέφυρες είναι διαλυμένες. Το νησάκι Σάνιμπελ με τα δεκάδες τουριστικά καταλύματα θυμίζει κρανίου τόπο. Το θαλασσινό νερό ήρθε με τη δύναμη ενός τσουνάμι σάρωσε τα πάντα. Τριακόσιες οικογένειες βρίσκονταν στο νησί όταν χτύπησε ο τυφώνας. Η εντολή εκκένωσης αποφασίστηκε να δοθεί μόλις 24 ώρες πριν την καταστροφή όταν ήταν ήδη αργά.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες πριν και μετά τον τυφώνα Ιάν είναι αποκαλυπτικές για την έκταση των ζημιών που υπολογίζονται ακόμη και στα 47 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η διοίκησή μου συνεργάζεται στενά και με τους αφροαμερικανούς βουλευτές για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε την έρευνα και διάσωση, την ανασυγκρότηση και την ανοικοδόμηση», δήλωσε ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Μεγάλες εκτάσεις παραμένουν πλημμυρισμένεςκαι σε Βόρεια και Νότια Καρολίνα, ενώ συνολικά και στις τρεις πολιτείες περίπου ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Tο Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) γνωστοποίησε ότι η καταιγίδα έπληξε κοντά στο Τζόρτζταουν της Νότιας Καρολίνας με μέγιστο παρατεταμένο άνεμο 85 μίλια (140 χιλιόμετρα) την ώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πυρά «στην καρδιά» του Βορείου Αιγαίου

Λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Ελλάδα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις σε «απόσταση αν...

Φόρτωση άρθρων...