Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Αυτοκίνητο εξερράγη σε γέφυρα στους καταρράκτες του Νιαγάρα (Videos)

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας από την έκρηξη. «Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης», αναφέρει στο Foxnews.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς όχημα εξερράγη σε γέφυρα που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα, σύμφωνα με το FBI. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη γέφυρα Rainbow μία ημέρα πριν από την αργία των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, μία από τις πιο πολυσύχναστες ταξιδιωτικές ημέρες του έτους.
«Η κατάσταση είναι ρευστή, αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή» ανέφερε το FBI σε ανακοίνωσή του.
Δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα είναι νεκροί και ένας υπάλληλος της συνοριοφυλακής έχει τραυματιστεί, σύμφωνα με το το Reuters.

Για «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης», κάνει λόγο το Foxnews.

Το γραφείο του δημάρχου της περιοχής δήλωσε η έκρηξη σημειώθηκε σε αυτοκίνητο που επιχείρησε να εισέλθει στις ΗΠΑ από τον Καναδά. Όλες οι διαβάσεις είναι προς το παρόν κλειστές μέχρι νεωτέρας, λένε οι αξιωματούχοι.

Από την πλευρά της, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθλιν Χότσουλ, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε περιστατικό και δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές. «Οι κρατικές υπηρεσίες βρίσκονται στο σημείο και είναι έτοιμες να βοηθήσουν», ανέφερε στο X. 

«Ταξιδεύω στο Μπάφαλο για να συναντηθώ με τις Αρχές και τους φορείς αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και θα ενημερώσω τους πολίτες της Νέας Υόρκης όταν υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες», πρόσθεσε η κυβερνήτης.

Εκτός από τη γέφυρα Rainbow, το περιστατικό οδήγησε στο κλείσιμο άλλων τριών διεθνών συνοριακών διαβάσεων στην περιοχή. Η γέφυρα Lewiston-Queenston, η γέφυρα Peace Bridge, η γέφυρα Whirlpool και η γέφυρα Rainbow Bridge είναι επίσης κλειστές και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...