Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Έφηβη η δράστης που άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Τενεσί - Τουλάχιστον επτά νεκροί

Πλανήτης

Τρεις μαθητές και τρεις ενήλικες σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου σε ιδιωτικό σχολείο στο Νάσβιλ της πολιτείας Τενεσί. Η δράστης, μια έφηβη, σκοτώθηκε από αστυνομικούς.

Ήταν 10:13 (τοπική ώρα) όταν η αστυνομία σήμανε συναγερμό στο Covenant School ύστερα από αναφορές για πυροβολισμούς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και ζήτησαν από τους γονείς που έσπευσαν στο σημείο αγωνιώντας για την τύχη των παιδιών τους, να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νάσβιλ Ρον Τόμας διευκρίνισε ότι την επίθεση εξαπέλυσε μια έφηβη, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής, η οποία ήταν οπλισμένη με δύο επιθετικά τυφέκια και ένα περίστροφο. Περικυκλώθηκε από πέντε αστυνομικούς και έπεσε νεκρή από τα πυρά τους.

Οι αρχές ανέφεραν για το περιστατικό: «Απαντάμε σε έναν ενεργό επιτιθέμενο δράστη στο 33 Burton Hills Blvd Covenant School. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε πολλούς ασθενείς. Οι γονείς που έρχονται στο σχολείο θα πρέπει να πάνε στο 20 Burton Hills αυτή τη στιγμή», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία του Νάσβιλ.

Στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο φοιτούν περίπου 200 μαθητές. Πρόκειται για μαθητές προσχολικής ηλικίας έως και μαθητές της ΣΤ'  δημοτικού, οι οποίοι μετά το περιστατικό μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στην εκκλησία Woodmont Baptist Church, δύο μίλια μακριά από την πανεπιστημιούπολη, για να συναντήσουν τους γονείς τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Φόρτωση άρθρων...