Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετά το πέρασμα του τυφώνα «Ίαν» (Video)

Πλανήτης

Στον πιο φονικό τυφώνα στην ιστορία της Φλόριντα εξελίσσεται ο τυφώνας «Ίαν». Σπίτια κάτω από το νερό, γιοτ, σκάφη και βάρκες βγήκαν στη στεριά, γέφυρες που ενώνουν την Φλόριντα με τις νησιωτικές περιοχές κόπηκαν στην μέση.

Ο τυφώνας «Ίαν» έδειξε το πιο σκληρό πρόσωπό του ξεπερνώντας σε καταστροφική φήμη τους τυφώνες που παίρνουν γυναικεία ονόματα.

Οι πλημμύρες ήταν τόσο σαρωτικές, που πολλοί άνθρωποι δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι άνεμοι που ξεπέρασαν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα, προκάλεσαν ακόμα και εκρήξεις σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

«Περισσότερα από 2 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Ο τυφώνας κατευθύνεται πάνω από τον Ατλαντικό, έχοντας πέσει στην κατηγορία 1. Οι μετεωρολόγοι λένε ωστόσο ότι ενισχύεται λίγο πριν πλήξει τη Νότια Καρολίνα», λέει στο δελτίο του το CNN.

Την επόμενη μέρα οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους για να μετρήσουν τις πληγές τους.

«Όταν ζεις την εμπειρία του τυφώνα για πρώτη φορά νιώθεις αμήχανα. Είσαι πραγματικά σε σοκ. Δεν είναι ο πρώτος μου τυφώνας αλλά είναι η πρώτη φορά που τα έχασα όλα. Προσπαθώ να φανώ γενναία».

Απεγκλωβισμοί

Συγκλονίζει η διάσωση ενός ηλικιωμένου μέσα στο αυτοκίνητό του. Εθελοντές διασώστες τον τραβούν μέσα από το όχημά του με το ύψος του νερού να  έχει ξεπεράσει το τιμόνι ενώ τον κουβαλούν στα χέρια.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι περισσότεροι από 20, ενώ αναμένεται να αυξηθούν λόγω των αγνοούμενων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι ο «Ίαν» είναι ο φονικότερος τυφώνας που έχει πλήξει ποτέ την Πολιτεία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...