Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Εξετάζεται η απαγόρευση εισαγωγής πετρελαίου από τη Ρωσία

Πλανήτης

Οι ΗΠΑ εξετάζουν ακόμη πιο έντονα το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία,

Με δεδομένο τη λήψη μιας σειράς κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στις ΗΠΑ εξετάζεται όλο και πιο θερμά η απαγόρευση της εισαγωγής πετρελαίου από τη συγκεκριμένη χώρα, όπως αναφέρει το Bloomberg. Το ενδεχόμενο αυτό δεν είχαν αποκλείσει τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, όσο και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Δύο μέρες νωρίτερα, ο Μπάιντεν είχε δηλώσει πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν «στο τραπέζι», όταν ρωτήθηκε εάν η χώρα του θα απαγορεύσει το να γίνεται προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν περισσότερα από 20,4 εκατομμύρια βαρέλια αργού και διυλισμένων προϊόντων τον μήνα -κατά μέσο όρο- το 2021 από τη Ρωσία. Αυτό αντιστοιχεί στο 8% των πετρελαϊκών εισαγωγών για τις ΗΠΑ εισαγωγές, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), την οποία επικαλείται το Reuters.

Ο Λευκός Οίκος, μέσω της εκπροσώπου του, Τζεν Ψάκι, ανέφερε ότι «ζυγίζει» τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά και στις ανάγκες των Αμερικανών. Αυτός είναι ο λόγος που η απαγόρευση εισαγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ δεν έχει προχωρήσει -τουλάχιστον μέχρι τώρα.

ΗΠΑ: Οι τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου «καλπάζει» -Αυξήθηκε ακόμη 5%

Οι τιμές του πετρελαίου επιτάχυναν εκ νέου την άνοδό τους και την Παρασκευή 4 Μαρτίου. Το αμερικανικό αργό κέρδισε περισσότερο από 5% στην τιμή του, ως αντίδραση στις ανησυχίες για την παροχή ενέργειας από τη Ρωσία, ως συνέπεια των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού (Western Texas Intermediate) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν στα 113,36 δολάρια γύρω στις 17.20 ώρα Ελλάδας, σημειώνοντας αύξηση 5,24%.

Επίσης, το πετρέλαιο brent της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Μαΐου, έκλεισε απόψε στα 118,11 δολάρια το βαρέλι, τιμή που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2008. Στο κλείσιμο της συνεδρίασης στο Λονδίνο καταγράφηκε αύξηση +6,92% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη ημέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αμετακίνητη η Σιλιάνοφσκα – «Έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ το όνομα “Μακεδονία”»

«Στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, ως πράξη ατομικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη ...

Γερμανία: Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε

Ένα απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε με το φως της ημέρας, σύμφωνα με την Bild, καθώς φέρεται να έγινε προσπάθεια βεβήλωσης του τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το περιστατικό απο...

Βόρεια Μακεδονία: Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα της χώρας κατηγορεί τη Σιλιάνοφσκα ότι παραβίασε το Σύνταγμα

Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, το DUI του Αλί Αχμέτι κατηγόρησε τη νέα Πρόεδρο της χώρας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ότι κατά την σημερινή της ορκωμοσία παραβίασε τ...

Φόρτωση άρθρων...