Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Έξι νεκροί και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Καλιφόρνια από την επέλαση της κακοκαιρίας

Καταρρακτώδεις βροχές και σφοδροί άνεμοι είχαν αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μείνουν χωρίς ρεύμα στην Καλιφόρνια, καθώς η περιοχή ετοιμάζεται για την επόμενη επέλαση της κακοκαιρίας.

Περισσότερα από 330.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις φέρεται να παρέμεναν χωρίς ρεύμα στην Καλιφόρνια έως τις 3.08 τοπική ώρα (10.08 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με στοιχεία του PowerOutage.us.

 

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που μαίνεται από το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς, περιλαμβανομένου ενός παιδιού που σκοτώθηκε από πτώση σεκόγιας σε τροχόσπιτο στη βόρεια Καλιφόρνια.

Στο μεταξύ, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι άλλος ένας "ατμοσφαιρικός ποταμός" πυκνού και υγρού αέρα θα πλήξει την Καλιφόρνια αύριο Δευτέρα με βροχές και χιόνια στα ορεινά.

 

Έκτακτο δελτίο της μετεωρολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ (NWS) που εκδόθηκε το Σάββατο ανέφερε πως το σωρευτικό αποτέλεσμα διαδοχικών σφοδρών καταιγίδων από τα τέλη Δεκεμβρίου μπορεί να προκαλέσει αύξηση της στάθμης του νερού των ποταμών σε επίπεδα ρεκόρ και πλημμύρες στο μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής Καλιφόρνιας.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Politico: Συναγερμός στην Europol – Εξαφανίστηκαν φάκελοι με απόρρητα στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol έπειτα από την αποκάλυψη της απώλειας απόρρητων φακέλων, με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη στην ...

Φόρτωση άρθρων...