Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Ένοπλος δολοφόνησε δύο αστυνομικούς φρουρούς σε πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια (Photos)

Αιματηρό επεισόδιο έγινε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην πολιτεία Βιρτζίνια, στις ανατολικές ΗΠΑ. Δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν το πανεπιστήμιο σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλου, ο οποίος έχει πλέον συλληφθεί, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές Αρχές.

«Έχουμε όλοι πάρα πολλές ερωτήσεις και ελάχιστες απαντήσεις» για την τραγωδία, συνόψισε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Μπριτζγουότερ, ο Ντέιβιντ Μπούσμαν, υπογραμμίζοντας ότι τα δύο θύματα, οι Τζέι Τζέι Τζέφερσον και Τζον Πέιντερ , ήταν φίλοι, «αγαπητοί στους φοιτητές, στους εκπαιδευτικούς και στους υπαλλήλους».

Οι δύο αστυνομικοί επενέβησαν χθες νωρίς το απόγευμα όταν ειδοποιήθηκαν ότι ήταν παρών «ύποπτος» άνδρας στην πανεπιστημιούπολη.

Αφού αντάλλαξαν μερικά λόγια, ο άνδρας «άνοιξε πυρ εναντίον των δύο αστυνομικών», σκοτώνοντάς τους, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βιρτζίνιας, η Κορίν Γκέλερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες βράδυ. Κατόπιν ο δράστης τράπηκε σε φυγή προτού συλληφθεί και κατασχεθούν τα όπλα του, συνέχισε.

Το κίνητρο του φερόμενου ως δράστη, του 27χρονου Αλεξάντερ Γουάιατ Κάμπελ, είναι άγνωστο ως τώρα, σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης. Φέρει τραύμα από σφαίρα, που οι αρχές δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής εάν υπέστη από κάποιον από τους αστυνομικούς τους οποίους σκότωσε ή εάν επρόκειτο για αυτοτραυματισμό.

Ο 27χρονος είναι κάτοικος της πολιτείας Βιρτζίνια, πρώην φοιτητής στο Μπριτζγουότερ, δρομέας του στίβου που είχε σπάσει το ρεκόρ της σχολής στα 5.000 μέτρα όσο φοιτούσε εκεί.

ΗΠΑ: Ένοπλος δολοφόνησε δύο αστυνομικούς φρουρούς σε πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια

Του προσφέρθηκαν ιατρικές περιποιήσεις σε νοσοκομείο προτού του απαγγελθούν τέσσερις κατηγορίες και προφυλακιστεί χωρίς τη δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισής του μετά την καταβολή εγγύησης, διευκρίνισε η Κορίν Γκέλερ. Η έρευνα θα ακολουθήσει τον δρόμο της, πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνιας, ο Γκλεν Γιάνγκιν, ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ότι του «ράγισε την καρδιά» η «τραγική απώλεια» των δύο ανδρών με αποστολή την «προστασία των φοιτητών και των εκπαιδευτικών».

Διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σήμερα στα δημόσια κτίρια της πολιτείας προς τιμή τους. Τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο ακυρώθηκαν για σήμερα, διευκρίνισε ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, που απέχει κάπου δυόμισι ώρες από την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον έχει περίπου 1.500 φοιτητές και την ασφάλειά του εγγυάται δύναμη έξι αστυνομικών, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...