Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Έντονα καιρικά φαινόμενα σφυροκοπούν τις ανατολικές ακτές

Πλανήτης

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Κεραυνοί και σφοδρές καταιγίδες σαρώνουν τις ΗΠΑ. «Θύελλες πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής ακτής. Σφοδρές καταιγίδες αναμένονται σήμερα από την Ουάσιγκτον μέχρι τη Νέα Υόρκη».

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ πάνω από 700 χιλιάδες πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα. Περίπου 1.700 πτήσεις ακυρώθηκαν και 8 χιλιάδες καθυστέρησαν με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να κοιμηθούν στα αεροδρόμια.

Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι σφυροκόπησαν απανωτά πολλές μεγάλες πόλεις όπως και τη αμερικανική μητρόπολη της Νέας Υόρκης αλλά και το Ιλινόι του Σικάγο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προέβλεψε επικίνδυνες καταιγίδες, με ριπές ανέμου που θα μπορούσαν να υπερβούν τα 128 χλμ/ώρα.
Δέντρα έπεσαν και στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Στην Ουάσινγκτον, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έστειλαν τους εργαζομένους τους στα σπίτια τους στις 15:00, λόγω της πρόγνωσης για καταιγίδες.

Οι έντονες καταιγίδες έπληξαν μεγάλο τμήμα του νότου των ΗΠΑ. Μέχρι πολύ πρόσφατα και για περίπου ένα μήνα Τέξας, Λουιζιάνα και Φλόριντα έλιωναν στον καύσωνα με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα νοσοκομεία με ασθένειες που σχετίζονται με την παρατεταμένη ζέστη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ε.Ε., ΗΠΑ, ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε Γερμανία και Τσεχία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις «κακόβουλες» ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία. «Δεν θα ανεχθούμε κακόβουλες συμπεριφορές» διαμήνυσε ο επικε...

Φόρτωση άρθρων...