Τρίτη
21 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πλανήτης

Στην επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων προχώρησε η Γερουσία των ΗΠΑ.

Τη διαδικασία για την υιοθέτηση του ψηφίσματος, το οποίο προβλέπει την «επίσημη αναγνώριση και ανάμνηση» της γενοκτονίας των Αρμενίων, επέβλεψε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Μπομπ Μενέντεζ, με την έγκριση να είναι ομόφωνη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις προηγούμενες ενστάσεις Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών να εμποδίσουν την υιοθέτηση του ψηφίσματος, υπό την πίεση του Λευκού Οίκου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι θα υπονόμευε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας.

Η απόφαση «πέρασε» από το Σώμα με ψήφους 405-11.

O Μπομπ Μενέντεζ, μόλις σιγουρεύτηκε ότι δεν υπάρχει ένσταση, ξεκίνησε την ομιλία του με τα λόγια «μόλις εγκρίναμε το ψήφισμα. Βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ο Τεντ Κρουζ, ένας από τους γερουσιαστές που κατέθεσαν το ψήφισμα, χαιρέτισε την έγκρισή του.

«Είναι η τρίτη συνεχή εβδομάδα, που ερχόμαστε στην αίθουσα της Γερουσίας για να επικυρώσουμε αυτό το ψήφισμα. Και είμαι ευγνώμων που σήμερα το πετύχαμε. Το ψήφισμα Μενέντεζ - Κρουζ επιβεβαιώνει την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων», τόνισε ο Τεντ Κρουζ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η FIAT στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης Μελόνι – Κατάσχεση εκατοντάδων αυτοκινήτων από την ιταλική αστυνομία

Αυξάνεται η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης της Ιταλίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis. Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατάσχεσε δεκάδες Fiat Topolino στο λιμάνι του Λιβ...

Φόρτωση άρθρων...