Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Και ο Μάικ Πενς υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, σχεδιάζει να ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία το 2024, σύμφωνα πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Μάικ Πενς θα ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία με ένα βίντεο και μια ομιλία στην πολιτεία της Αϊόβα, δήλωσαν οι πηγές.

Ένθερμος συντηρητικός που στάθηκε στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του, ο Πενς απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον πρώην Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο έπειτα την εκλογική του ήττα, λέγοντας ότι η ενθάρρυνση του Τραμπ προς τους ταραξίες που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021 έθεσε σε κίνδυνο τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει τεράστιο δημοσκοπικό προβάδισμα σε ένα πεδίο των Ρεπουμπλικανών που έχει πλέον περισσότερους από έξι δηλωμένους υποψηφίους, μια δυναμική που θα μπορούσε να διασπάσει την πρωτογενή αντιπολίτευση εναντίον του πρώην προέδρου. 

Την 1η Ιουνίου, ο δημοσκοπικός μέσος όρος του Πενς στο ρεπουμπλικανικό πεδίο ήταν μικρότερος από 4%, έναντι 53% του Τραμπ, σύμφωνα με τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων της RealClearPolitics.

Ο Μάικ Πενς συνέχισε να ασπάζεται πολλές από τις πολιτικές του Τραμπ, παρουσιάζοντας παράλληλα τον εαυτό του ως μια ισορροπημένη και προσανατολισμένη στη συναίνεση εναλλακτική λύση. Επίσης, έχει απευθυνθεί πιο άμεσα στην ευαγγελική χριστιανική κοινότητα, έχοντας περάσει σημαντικό χρόνο τους τελευταίους μήνες περιοδεύοντας σε εκκλησίες σε όλη τη χώρα.

Η επιτυχία της εκστρατείας του θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα μπορέσει να προσελκύσει αρκετούς υποστηρικτές των πολιτικών του Τραμπ, οι οποίοι αποστρέφονται τη ρητορική και τη συμπεριφορά του πρώην προέδρου, ώστε να δημιουργήσει έναν βιώσιμο συνασπισμό. 

Ο Πενς - πρώην κυβερνήτης της Ιντιάνα και κάποτε ηγέτης του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ - θα δοκιμάσει επίσης την όρεξη των ψηφοφόρων για έναν Ρεπουμπλικανό του κατεστημένου σε ένα κόμμα όπου οι ψηφοφόροι στρέφονται όλο και περισσότερο σε αουτσάιντερ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Φόρτωση άρθρων...