Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

ΗΠΑ και Σουηδία ερευνούν καταγγελία για δωροδοκία του γιου του Ερντογάν

Πλανήτης

Οι αρχές καταπολέμησης της διαφθοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σουηδία εξετάζουν καταγγελία για τον γιο του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Reuters, η σουηδική θυγατρική μιας αμερικανικής εταιρείας υποσχέθηκε να καταβάλει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, εάν o Mπιλάλ Ερντογάν βοηθούσε να εξασφαλίσει δεσπόζουσα θέση στην αγορά της χώρας.

Το σχέδιο της εταιρείας, σύμφωνα με την καταγγελία, ήταν η κυβέρνηση του Προέδρου Ερντογάν να εγκρίνει κανονισμούς που θα ενίσχυαν τις πωλήσεις του προϊόντος της εταιρείας Dignita.

Τα ζητούμενα χρηματικά ποσά δεν καταβλήθηκαν, σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε στις αρχές. Στην πραγματικότητα, η Dignita Systems AB, εγκατέλειψε ξαφνικά το έργο στα τέλη του περασμένου έτους.

Το project της εταιρείας, σύμφωνα με την καταγγελία, ήταν η κυβέρνηση του Προέδρου Ερντογάν να εγκρίνει κανονισμούς που θα ενίσχυαν τις πωλήσεις του προϊόντος της Dignita: αλκοτέστ στο ταμπλό του αυτοκινήτου που θα κλείδωναν τη μηχανή όταν ο οδηγός βρισκόταν να είνια μεθυσμένος.

Σε αντάλλαγμα για 10 χρόνια εμπορικής αποκλειστικότητας, η Dignita δεσμεύτηκε ότι θα πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια μέσω μιας εταιρείας κέλυφος, σε δύο ιδρύματα στα οποία ο Μπιλάλ Ερντογάν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αναφέρει η καταγγελία σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 16 Μαΐου

Γεγονότα 1527: Οι Φλωρεντινοί διώχνουν για δεύτερη φορά από την εξουσία την οικογένεια των Μεδίκων και αποκαθιστούν τη Δημοκρατία στη Φλωρεντία. 1717: Φυλακίζεται στη Βαστίλη...

Φόρτωση άρθρων...