Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Λεωφορείο καρφώθηκε σε τοίχο στο Σιάτλ - Μία νεκρή και 12 τραυματίες

Πλανήτης

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δώδεκα άλλοι τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο του King County Metro έπεσε σε τοίχο στην Πέμπτη Λεωφόρο του Σιάτλ το απόγευμα του Σαββάτου.

Ένα όχημα συγκρούστηκε με το λεωφορείο και στη συνέχεια το λεωφορείο χτύπησε μια γυναίκα που βρισκόταν έξω από το κτίριο, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σιάτλ δήλωσε ότι η γυναίκα έχασε τη ζωή της και ο οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκε σοβαρά. Έντεκα επιβάτες του λεωφορείου τραυματίστηκαν ελαφρά.

Μάρτυρες δήλωσαν ότι ο οδηγός ενός Saturn κατευθυνόταν νότια στην Πέμπτη Λεωφόρο και το λεωφορείο του Μετρό κατευθυνόταν ανατολικά στην οδό Battery Street γύρω στις 3:30 μ.μ. όταν συγκρούστηκαν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του αστυνομικού τμήματος του Σιάτλ.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας 31χρονος άνδρας, τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί. Οκτώ επιβάτες του λεωφορείου μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο Harborview, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Σιάτλ, Ντέιβιντ Κέρπο.

Μαρτυρίες για το τροχαίο

Όπως μεταδίδουν οι Seattle Times, η Kemley Nieva ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ στο διαμέρισμά της στο Insignia Condos όταν ένιωσε αυτό που νόμιζε ότι ήταν σεισμός, καθώς το κτίριο κουνήθηκε και όταν ξέσπασε ένας δυνατός ήχος. Εκείνη και ο σύντροφός της, Anthony Rich, έτρεξαν στο μπαλκόνι τους και κάλεσαν το 100.

Ενώθηκαν με τους γείτονές τους στο δρόμο, όπου παρακολούθησαν τους πυροσβέστες να χρησιμοποιούν ένα εργαλείο διάσωσης που ονομάζεται «σαγόνια της ζωής» για να κόψουν την οροφή του λεωφορείου και να βγάλουν τον οδηγό από το αυτοκίνητο. «Κάνω καθημερινά βόλτες όπου περνάω από αυτή τη διασταύρωση», δήλωσε ο Rich. Όλοι οι γείτονες ήταν συγκλονισμένοι, είπε η Nieva.

"Συνήθως είναι πολύ ήρεμα. Όλοι βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους, κάνουν βόλτες", πρόσθεσε η Nieva. Αυτή και ο Rich ζουν στο κτίριο εδώ και δύο χρόνια. "Ετοιμαζόμουν να παρκάρω εκεί", είπε ο Rich, δείχνοντας λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου το λεωφορείο έπεσε πάνω στο κτίριο. "Αλλά αντ' αυτού πάρκαρα στην Έκτη Λεωφόρο, κάτι που είναι ασυνήθιστο. Ήμουν πολύ τυχερός που δεν πάρκαρα εκεί".

Το βράδυ του Σαββάτου, άνθρωποι που περνούσαν από το σημείο της σύγκρουσης σταματούσαν για να βγάλουν φωτογραφίες του λεωφορείου και να ρωτήσουν για το τι συνέβη.

Ένα από τα πιο θανατηφόρα δυστυχήματα λεωφορείων δημόσιας συγκοινωνίας στην κομητεία Κινγκ στην πρόσφατη μνήμη συνέβη τον Μάιο του 2013, όταν ένα λεωφορείο της Sound Transit πέρασε με κόκκινο φανάρι στο Κέρκλαντ και προσέκρουσε στο πλάι ενός διερχόμενου SUV, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα και τραυματίζοντας έναν ακόμη.

Πέντε φοιτητές του North Seattle College που επέβαιναν σε λεωφορείο έχασαν τη ζωή τους το 2015 και περισσότεροι από 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ένα αμφίβιο όχημα Ride the Ducks έπεσε πάνω στη μεσαία γραμμή της γέφυρας Aurora και χτύπησε το λεωφορείο, ένα δυστύχημα που οι ομοσπονδιακοί ερευνητές απέδωσαν σε βλάβη του εξοπλισμού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...