Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Κρυπτονομίσματα: Μετά την FTX, σε διαδικασία πτώχευσης και η εταιρεία BlockFi

Πλανήτης

Μετά την κατάρρευση της FTX η οποία στις 11 Νοεμβρίου κατέθεσε αίτημα πτώχευσης, στη μεγαλύτερη χρεοκοπία φορά crypto έως σήμερα, σειρά παίρνει η εταιρεία κρυπτογράφησης BlockFi η οποία επίσης κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία είχε ήδη σταματήσει από τα μέσα Νοεμβρίου τις περισσότερες δραστηριότητες στην πλατφόρμα της, επικαλούμενη «σημαντική έκθεση» στην FTX.

Η BlockFi είπε ότι ζητά δικαστική προστασία για την αναδιάρθρωση, τη ρύθμιση των χρεών της και την ανάκτηση χρημάτων για τους επενδυτές.

Η BlockFi είχε συνάψει μια συμφωνία διάσωσης από την FTX νωρίτερα φέτος καθώς οι αξίες των κρυπτονομισμάτων έπεσαν. Αλλά η FTX, αντιμετώπισε τα δικά της προβλήματα.

Η κατάρρευση της FTX έχει κλονίσει τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και έχει προκαλέσει τον έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η BlockFi με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ ανέφερε ότι χρωστούσε χρήματα σε περισσότερους από 100.000 πιστωτές και ανακοίνωσε ότι η κατάθεση πτώχευσης στο Κεφάλαιο 11 θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναπτύξει ένα «σχέδιο αναδιοργάνωσης που μεγιστοποιεί την αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων πελατών μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρίγκιπας Χάρι: «Εγώ είμαι η γυναίκα που τον μύησε στα μυστικά του έρωτα» αποκαλύπτει οδηγός εκσκαφέα

Η μυστηριώδης γυναίκα που μύησε στα μυστικά του έρωτα για πρώτη φορά τον δούκα του Σάσεξ Χάρι είναι η 40χρονη σήμερα οδηγός εκσκαφέα, Σάσα Γουόλπολ, όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή ...

Φόρτωση άρθρων...