Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κρυπτονομίσματα: Μετά την FTX, σε διαδικασία πτώχευσης και η εταιρεία BlockFi

Πλανήτης

Μετά την κατάρρευση της FTX η οποία στις 11 Νοεμβρίου κατέθεσε αίτημα πτώχευσης, στη μεγαλύτερη χρεοκοπία φορά crypto έως σήμερα, σειρά παίρνει η εταιρεία κρυπτογράφησης BlockFi η οποία επίσης κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία είχε ήδη σταματήσει από τα μέσα Νοεμβρίου τις περισσότερες δραστηριότητες στην πλατφόρμα της, επικαλούμενη «σημαντική έκθεση» στην FTX.

Η BlockFi είπε ότι ζητά δικαστική προστασία για την αναδιάρθρωση, τη ρύθμιση των χρεών της και την ανάκτηση χρημάτων για τους επενδυτές.

Η BlockFi είχε συνάψει μια συμφωνία διάσωσης από την FTX νωρίτερα φέτος καθώς οι αξίες των κρυπτονομισμάτων έπεσαν. Αλλά η FTX, αντιμετώπισε τα δικά της προβλήματα.

Η κατάρρευση της FTX έχει κλονίσει τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και έχει προκαλέσει τον έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η BlockFi με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ ανέφερε ότι χρωστούσε χρήματα σε περισσότερους από 100.000 πιστωτές και ανακοίνωσε ότι η κατάθεση πτώχευσης στο Κεφάλαιο 11 θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναπτύξει ένα «σχέδιο αναδιοργάνωσης που μεγιστοποιεί την αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων πελατών μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Φόρτωση άρθρων...