Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Μία μόνο έδρα χωρίζει τους δημοκρατικούς από την επικράτηση τους στη Γερουσία

Πλανήτης

Μια έδρα μακριά από τον έλεγχο της Γερουσίας βρίσκονται οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ  μετά τη νίκη του δημοκρατικού γερουαστή Μαρκ Κέλι που κέρδισε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, Μπλέικ Μάστερς στην Αριζόνα, όπως μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία.

Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν στη Νεβάδα θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας ανεξαρτήτως της έκβασης του επαναληπτικού γύρου που αναμένεται για την έδρα της Τζόρτζια.

Το αποτέλεσμα στη Νεβάδα αναμένεται να γίνει γνωστό την ερχόμενη Τρίτη, καθώς καθώς εκκρεμεί η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ σε αυτή τη φάση είναι καταμετρημένο το 95% των ψήφων. Η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στην πολιτεία των δυτικών ΗΠΑ είναι βέβαια μικρή για να γίνουν οι τελικές εκτιμήσεις, ωστόσο για την ώρα φαίνεται η πλάστιγα να γέρνει υπέρ του του Ρεπουμπλικάνου Τζο Λομπάρντο. 
 

Στο μεταξύ, την προσεχή Τρίτη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με σύμβουλό του. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Συνελήφθησαν εργαζόμενοι σε φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης για τρομοκρατική δραστηριότητα

Οκτώ δημοσιογράφοι και τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνελήφθησαν από τις Αρχές της Τουρκίας την Τρίτη, οι οποίοι κατηγορούνται ...

Ρωσία: 38χρονος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή μίλησε κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Ένας Ρώσος καταδικάστηκε σήμερα σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας στην Ρωσία με την κατηγορία της «διάδοσης ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό, επειδή κατά την διάρκε...

Φόρτωση άρθρων...