Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Θα γίνει νέα έρευνα του FBI στο σπίτι του Πενς για διαβαθμισμένα έγγραφα

Έρευνα αναμένεται να πραγματοποιήσει σύντομα το FBI στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, στην Ιντιάνα και στο γραφείο του στην Ουάσινγκτον για διαβαθμισμένο υλικό.

Αυτό μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε συνομιλίες με τη νομική ομάδα του Μάικ Πενς για τον προγραμματισμό της έρευνας στο σπίτι του στην Ιντιάνα, ανέφερε η Wall Street Journal. Το CNN μετέδωσε ότι το γραφείο του Πενς στην Ουάσινγκτον αναμένεται επίσης να ερευνηθεί.

Ο δικηγόρος του Πενς, Γκρεγκ Τζέικομπ, αποκάλυψε τον Ιανουάριο ότι στο σπίτι του στην Ιντιάνα είχαν βρεθεί έγγραφα που χαρακτηρίζονταν ως απόρρητα και ότι είχαν παραδοθεί στο FBI. Ο Τζέικομπ τα περιέγραψε ως "μικρό αριθμό εγγράφων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιέχουν ευαίσθητες ή διαβαθμισμένες πληροφορίες".

Επικαλούμενη πρόσωπο που πρόσκειται στον Αμερικανό πολιτικό, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η νομική του ομάδα θεώρησε ότι η προηγούμενη έρευνα στο σπίτι του ήταν εξαντλητική και δεν πίστευε ότι υπήρχαν επιπλέον διαβαθμισμένα έγγραφα.

Το CNN, επικαλούμενο πηγή, μετέδωσε ότι η ομάδα του Πενς δεν πιστεύει ότι υπάρχουν απόρρητα αρχεία ούτε στο σπίτι του ούτε στο γραφείο του.
Είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις για εντοπισμό διαβαθμισμένων εγγράφων στα σπίτια του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν. 

Ο Μπάιντεν, τα έγγραφα του οποίου χρονολογούνται από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος, και ο Τραμπ, η αντίσταση του οποίου να παραδώσει τα στοιχεία οδήγησε σε έφοδο του FBI, βρίσκονται  και οι δύο στο επίκεντρο ερευνών ειδικών συμβούλων από το υπουργείο Δικαιοσύνης για ακατάλληλο χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού.

Πράκτορες του FBI πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του Μπάιντεν στην παραλία του Ντέλαγουερ την Τετάρτη, αλλά δεν βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα, δήλωσε ο δικηγόρος του προέδρου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...