Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Νεκρός ηγέτης του ISIS στη Συρία μετά από στρατιωτική επιχείρηση

Πλανήτης

Νεκρός είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΗΠΑ, ανώτερος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έπειτα από στρατιωτική επιχείρηση του αμερικανικού στρατού, τη Δευτέρα 3/4.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για τον Χαλίντ Άιντ Άχμαντ αλ-Τζαμπούρι, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό επιθέσεων του ISIS στην Ευρώπη και ανέπτυξε τη δομή της ηγεσίας της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στην ανακοίνωση αναφερόταν μεταξύ άλλων πως ο θάνατός του «θα διαταράξει προσωρινά την ικανότητα της οργάνωσης να σχεδιάζει εξωτερικές επιθέσεις».

Η επίθεση ήταν η τελευταία σε μια σειρά επιθέσεων τα τελευταία χρόνια με στόχο μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και ανώτερα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη βορειοδυτική Συρία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευχές πάπα Φραγκίσκου για Ορθόδοξο Πάσχα: «Ο Αναστηθείς Κύριος να γεμίσει με χαρά και με ειρήνη όλους»

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ευχήθηκε καλό Πάσχα για το Πάσχα των Ορθοδόξων. Ειδικότερα, ο Φραγκίσκος υπογράμμι...

Ισραήλ: Προσωρινό λουκέτο στο Al Jazeera – Είναι «εγκληματική ενέργεια» λέει το τηλεοπτικό δίκτυο

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κλείσει» το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα και να κατασχέσει τον εξοπλισμό ...

Φόρτωση άρθρων...