Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν στέλνει περισσότερα συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία

Πλανήτης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν περισσότερα συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία, όπως είπε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με ηγέτες συμμαχικών χωρών σχετικά με τη ρωσική εισβολή.

Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερα συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία, ο πρόεδρος Μπάιντεν απάντησε «Ναι».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους που συνόδευαν τον πρόεδρο Μπάιντεν στο Νιου Χαμσάιρ ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να παρέχει πυρομαχικά και άλλη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι και η Βρετανία θα στείλει περισσότερα συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής πυραύλων Brimstone.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...