Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Οι Αρχές έσωσαν 4.000 σκυλιά που προορίζονταν για πειράματα (Video)

Πλανήτης

Τη μεγαλύτερη επιχείριση διάσωσης σκυλιών που έγινε ποτέ πέτυχαν οι αμερικανικές Αρχές. Έσωσαν τέσσερις χιλιάδες σκυλιά που προορίζονταν για πειράματα από τους εκτροφείς τους.

Χιλιάδες λαγωνικά είναι κλεισμένα μέσα σε κλουβιά 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, σε ένα τεράστιο εργοστάσιο αναπαραγωγής στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σε άθλιες συνθήκες χιλιάδες μπίγκλ εκτρέφονται με μοναδικό σκοπό να γίνουν πειραματόζωα.

Οι συνθήκες συνωστισμού και άγχους προκαλούν εντάσεις ανάμεσα στα σκυλιά, με αποτέλεσμα συχνά να τραυματίζονται, πολλές φορές θανάσιμα.

Μία γυναίκα, που δεν είναι καν κτηνίατρος, κάνει ένεση στο κεφάλι ενός κουταβιού χωρίς αναισθησία με αποτέλεσμα το ζώο να ουρλιάζει από τον πόνο.

Αυτή προσπαθεί να το κάνει να σωπάσει κλείνοντας του το στόμα.

Η τροφή τους περιείχε σκουλήκια, μούχλα και κόπρανα.

Τουλάχιστον 25 κουτάβια πέθαναν μετά από υπερβολική έκθεση στο κρύο.

Η μονάδα αναπαραγωγής μηνύθηκε τον περασμένο Μάιο από το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο την κατηγόρησε για πολλαπλές πράξεις σκληρότητας κατά των ζώων. Η εταιρεία έκλεισε και φιλοζωικές οργανώσεις αναζητούν νέα στέγη για τα σχεδόν τέσσερις χιλιάδες μπιγκλ.

Ο γερουσιαστής της Βιρτζίνια προσπαθεί από το 2019 να κλείσει αυτό κολαστήριο.

Πάνω από πενήντα χρόνια, εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτρέφουν σκυλιά για να τα πουλήσουν σε εργαστήρια ως πειραματόζωα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας ψήφισε πρόσφατα ομοσπονδιακό νόμο προστασίας των ζώων από αυτές τις πρακτικές.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αίγυπτος: Ο νεκρικός θάλαμος του Τουταγχαμών μπορεί να οδηγεί στον τάφο της Νεφερτίτης (Photos)

H ανακάλυψη κρυμμένων ιερογλυφικών μέσα στον τάφο του Τουταγχαμών προσδίδει νέα βαρύτητα στη θεωρία ότι η μυθική αιγυπτιακή βασίλισσα Νεφερτίτη βρίσκεται σε έναν κρυφό θάλαμο δίπλα...