Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

ΗΠΑ: Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά τις καταιγίδες (Video&Photos)

Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και άλλες πολιτείες του Κόλπου παρέμειναν χωρίς ρεύμα την Παρασκευή μετά τις δολοφονικές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή την Πέμπτη, σύμφωνα με μετεωρολόγους και στοιχεία του PowerOutage.us.

Η καταιγίδα με ανέμους και τυφώνες έπληξε την περιοχή του Χιούστον την Πέμπτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, και αφήνοντας περίπου 800.000 οικήματα χωρίς ρεύμα, καθώς μεγάλο μέρος της πόλης βυθίστηκε στο σκοτάδι, ανέφερε ο δήμαρχος.

Η ενεργειακή εταιρεία του Τέξας «CenterPoint Energy» έχει αυτήν τη στιγμή τις περισσότερες διακοπές με περίπου 719.000 από τους πελάτες τους, να μην έχουν ρεύμα, στην περιοχή του Χιούστον, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

Νωρίτερα την Παρασκευή το «CenterPoint» ανέφερε στον ιστότοπό του, ότι αποκατέστησε την υπηρεσία ηλεκτροδότησης σε περισσότερους από 93.000 πελάτες της, τις τελευταίες 24 ώρες.

Στη Λουιζιάνα, η «Entergy» ήταν η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας που επλήγη περισσότερο με περισσότερους από 54.000 πελάτες χωρίς υπηρεσία ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 26 Ιουλίου

Γεγονότα 1788: Η Νέα Υόρκη γίνεται η 11η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών, επικυρώνοντας το αμερικάνικο σύνταγμα. 1908: Ιδρύεται στην Ουάσιγκτον το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνώ...

Γαλλία: Χάος στους σιδηροδρόμους από το σαμποτάζ στα τρένα - Έκκληση στους επιβάτες να μείνουν σπίτι

Στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, Gare du Nord, επικρατεί χάος από το πρωί, με χιλιάδες ταξιδιώτες να έχουν εγκλωβιστεί, μετά τη «μαζική επίθεση εύρους ικανού να προ...

Φόρτωση άρθρων...