Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Πολυκατοικία κατέρρευσε στην Αϊόβα

Μία πολυκατοικία κατέρρευσε στην Αϊόβα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οι διασώστες αναζητούν επιζώντες στα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε η πρόσοψή της από άγνωστη αιτία.

Σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες ψάχνουν ανάμεσα στα ερείπια εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε μερικώς στο Ντάβενπορτ της Άιοβα στις ΗΠΑ. 

Επτά άνθρωποι έχουν εντοπιστεί ζωντανοί και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ πάνω από 12 άλλοι βγήκαν μόνοι τους από το γκρεμισμένο κτίριο.

Αν και μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία της μερικής κατάρρευσης, οι πυροσβέστες εντόπισαν διαρροές νερού και αερίου.

Ιταλία

Οι δύτες της ιταλικής ακτοφυλακής βουτούν στα σκοτεινά νερά της λίμνης Ματζόρε για να εντοπίσουν τυχόν θύματα της ναυτικής τραγωδίας.

Το βράδυ της Κυριακής, ένα τουριστικό σκάφος με 24 επιβαίνοντες έπεσε σε υδροστρόβιλο και ανετράπη, με συνέπεια περίπου είκοσι επιβάτες να σωθούν με βάρκες ή κολυμπώντας προς την όχθη. Τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες του σκάφους ήταν Βρετανοί, Ιταλοί και Ισραηλινοί και συμμετείχαν σε πάρτι γενεθλίων, ενώ το σκάφος βρέθηκε σε βάθος 16 μέτρων.

Βενετία

Τα νερά της Βενετίας κοντά στη γέφυρα Ριάλτο, έγιναν πράσινα. Το Γκραντ Κανάλ, η κεντρική υδάτινη οδός της πόλης, άλλαξε χρώμα και οι Αρχές πήραν δείγματα νερού και άρχισαν επείγουσα έρευνα.

Οι υποψίες στρέφονται σε ακτιβιστές που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο, ενώ δεν αποκλείεται να έπεσε κατά λάθος στο κανάλι ποσότητα χρωστικής ουσίας.

Η Αστυνομία εξετάζει πλάνα από κάμερες ασφαλείας μήπως καταφέρει να βρει τους δράστες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...