Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Πούμα εισέβαλε σε σχολείο της Καλιφόρνια και κρύφτηκε κάτω από θρανίο (Photos)

Πλανήτης

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σε σχολείο στη βόρεια Καλιφόρνια στις ΗΠΑ από την εισβολή ενός πούμα.
Το πούμα βρέθηκε να περιπλανιέται σε μια άδεια σχολική αίθουσα λυκείου και κρύφτηκε κάτω από ένα θρανίο. Η διεύθυνση του σχολείου απομόνωσε το αιλουροειδές και ειδοποίησε ειδικό συνεργείο που το απομάκρυνε.

Το πούμα που ήταν νεαρής ηλικίας και βάρους μόλις 18 κιλών, μπήκε στο σχολείο λίγο πριν από την έναρξη των μαθημάτων, ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σερίφη της κομητείας Σαν Ματέο, Χαβιέ Ακόστα.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 8:30 το πρωί στην κοινότητα Πεσκαντέρο, που βρίσκεται 72 χιλιόμετρα νότια του Σαν Φρανσίσκο.

Όπως ανέφερε ο Ακόστα στο Reuters, το πούμα «μπήκε στην τάξη και ξάπλωσε κάτω από ένα θρανίο». Ένας φύλακας έκλεισε την πόρτα της σχολικής αίθουσας για να αιχμαλωτίσει το ζώο.

Πριν αρχίσουν να καταφθάνουν οι μαθητές, η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα, αλλά να παραμείνουν τα παιδιά στις τάξεις τους έως ότου το ειδικό συνεργείο απομακρύνει το αιλουροειδές από τη συγκεκριμένη αίθουσα.

«Ήρθαν γύρω στις 9.30 π.μ. και εκπόνησαν ένα σχέδιο για την ασφαλή απομάκρυνση του αιλουροειδούς από την σχολική αίθουσα και την επιστροφή του στο φυσικό του περιβάλλον», είπε ο Ακόστα.

Επίθεση πούμα σε 9χρονο κορίτσι

Το περασμένο Σάββατο, ένα 9χρονο κορίτσι δέχθηκε επίθεση από πούμα ενώ έκανε κάμπινγκ με την οικογένειά της στην Ουάσινγκτον. 

Το παιδί διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένο σε νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και ο θείος της ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας της.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φόβοι για αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, στη Βαλτιμόρης, αποτελεί «μεγάλη καταστροφή» για την οικονομία, καθώς απειλεί με μεγάλη αναστάτωση τις μεταφορές αξίας ύψους 80 δισ. δολ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...